dijous, 24 de desembre del 2009
diumenge, 13 de desembre del 2009
Estació de Moncofa?
divendres, 11 de desembre del 2009
Adeu Hostal Pinche
La mar avança i ahir es va donar una solució dràstica per complir la llei de la Direcció General de Costes sobre "la primera linea mar", però la mar continua avançant i no pararà. Quina serà la següent "primera linea"?
dilluns, 23 de novembre del 2009
torna el BLOC
Estem oberts a qualsevol sugerència, a qualsevol crítica (constructiva) vinga d'on vinga, estem oberts a qualsevol dubte i a qualsevol ajuda per millorar. Este blog servirà per tindre informats als moncofIns/nes de les nostres propostes i de la nostra política local, i esperem que també siga el vostre blog , en el que pugues comentar i proposar coses noves i "fer millorar Moncofa".
dilluns, 16 de novembre del 2009
Una miqueta d'historia....
Municipi d'origen àrab. Se li va concedir, després de la conquesta per Jaume I, la Carta de poblament en 1254 per Guillem de Moncada, a favor de Bernat Mestres i 37 pobladors més. En l'any 1609 en el barri marítim del Grau es va produir l'expulsió dels moriscs des del seu port i Torre Vigia, avui en ruïnes. La història de Moncofa sempre ha estat lligada a la Mar Mediterrànea per mitjà del poblat marítim de pescadors, pioner en aquesta part del litoral, i és allí on, segons compte la llegenda, va arribar la seva patrona Santa Maria Magdalena, quan la duien cap a Marsella . En l'actualitat encara pot observar-se en l'interior el cèrcol "Muralla", avui sobrepassat a causa de l'expansió urbana.
L'agricultura és un dels pilars econòmics de la població. La distribució agrícola ocupa una superfície de 13.150 Ha , sent els seus principals productes el taronger, també ho eren els melons i els tomàquets, famosos en tota la província, però a causa de la venda de terreny per a urbanitzar i la poca solvència econòmica de l'agricultura en els nostres dies són gairebé extints. La indústria es basa en el cartró, calçat i taulell (dels pobles confrontants). En l'actualitat cobra total importància el sector turístic al contar amb un pla agressivament urbanístic, orientat al turisme i comerç de serveis.
Festes patronals. En honor de Santa María Magdalena. Se celebren del 18 al 30 de Juliol . Tenen lloc els espectacles taurins, revetlles i actes emotius com el desembarcament de la Patrona, sent una tradició de 500 anys.
Festes Patronals del Grau. Se celebren del 15 al 30 juliol en honor de Sant Roc.
Festes de Sant Antoni. Se celebren des del 1º dissabte d'octubre fins al següent dissabte.
Nit de Sant Joan. Fogueres en la platja, revetlles, focs d'artifici, ... Moncofa rep l'estiu amb milers de persones gaudint del primer bany, el 23 de juny.
Setmana Santa. Trobada de cofradies de tambors de la província. Processó dels Caputxins el Divendre Santa i la processó del Diumenge de Resurrecció, on el carrer és decorada amb unes estovalles de flors.