dijous, 24 de febrer del 2011

Recollida de firmes per la ILP Escoletes Públiques per als xiquets de 0 a 3 anys





Els próxims dies 28 de Febrer i 2 de Març, a partir de les 16:30 h davant l'escola Avel·li Corma, es procedirà a recollir firmes per la Iniciativa Popular Legislativa per unes Escoletes públiques per als xiquets de 0 a 3.

El projecte té un nivell autonòmic per poder dotar d'escolaritat a tots els xiquets de la comunitat de 0-3 anys, mitjançant una xarxa pública d'escoletes que es realitzaria en tres anys, un dret necessari per al nostres xiquets que actualment no es donant i que esta reconegut a nivell mundial.
Els xiquets que són el nostre futur, hui dia no són atesos per la conselleria d' educació. Parlem de 267.689 xiquets, segons el Institut de Valencià d' Estadística, que la Generalitat només a destinat 11 milions d'euros, una xifra insignificant respecte al macroprojectes que tots coneixem. I només ha creat 2.268 professionals per cobrir aquesta demanada.Es a dir, un professional de cada 120 xiquets.

Hem de valorar que l' escolarització primerenca millora la participació de les dones en la vida social i econòmica, disminueix la probabilitat del fracàs escolar i redueix significativament tots els factors de risc que poden amenaçar la bona educació dels nostres fills.

Creiem que invertir en el nostre futur és molt més beneficios que qualsevol carrera de Formula 1 o American's Cup.

Per això el Bloc de Moncofa proposa respostes reals i sobretot viables que afavoreixen els fonaments del nostre poble i no macroprojectes que al final ho acabem pagant la gent del nostre poble sense treure cap benefici.

Aquesta és la política del Bloc de Moncofa, donan respostes reals i fent participar a la gent per poder aixecar aquest poble amb iniciatives ben estructurades i no idees imaginaries.

Per això fem una crida al nostre poble perquè recolze la iniciativa per un millor futur pels nostres fills.

dissabte, 19 de febrer del 2011

El BLOC presentarà una moció a la Diputació de rebuig al tancament de TV3 al País Valencià

La diputada provincial del BLOC, Maria Gràcia Molés, ha explicat que “va ser al gener del 2007 quan, amb la insistència de l’administració autonòmica del PP i la desídia de la administració estatal del PSOE, es va engegar el procés per a silenciar a una llengua vehicular que compartim, a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació, en definitiva, als tancaments dels repetidors que Acció Cultural té instal·lats al País Valencià. Amb aquesta censura que ens vol imposar la Generalitat Valenciana (mentre el Govern estatal mira cap un altra banda) estem patint uns episodis mai vistos a l’Europa sense fronteres del segle XXI i que ens transporten a èpoques passades, impròpies d’una societat desenvolupada, amb valors democràtics, que aquestes institucions haurien de defendre”.

Segons Molés, “dos anys després, Acció Cultural va decidir posar en marxa una Iniciativa legislativa Popular (ILP) en favor de la reciprocitat d’emissions entre els Corporacions Audiovisuals de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, fonamentades en directives europees ratificades pel mateix Estat espanyol en l’any 2000. Estem parlant de la “Carta Eu­ropea de les Llengües Regionals o Minoritàries”, la qual afirma en el seu articulat que les parts signants es comprometen a garantir la llibertat de recepció de les emissions de ràdio i televisió en una mateixa llengua que es parle en diferents territoris, dins o fora del mateix estat, i a garantir que no siga imposada a la premsa cap restricció a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació en aquestes llengües anomenades “regionals”.

La diputada nacionalsita recorda que “des del BLOC varem ajudar en tot el possible perquè al 2010 es presentaren més de 650.000 signatures vàlides de tot l’Estat, donant suport a aquesta ILP i superant de llarg el mínim de 500.000 signatures que es requerien per presentar el Projecte de Llei a les Corts espanyoles. Cal remarcar que 253.000 suports provenien només del País Valencià. Però tot açò, quatre anys després de les primeres mobilitzacions, no ha servit per acontentar l’afany del PP per tancar els repetidors de TV3 i imposar-li a ACPV sancions per un valor total de 726.943’90 €,. Però no pensem, des del BLOC que per això el PSOE té menys part de culpa, ja que aquesta situació ja s’hagués pogut resoldre des de fa molt de temps mitjançant el Ministeri d’indústria o ara mateix donant-li

via a la tramitació de la Proposta de Llei presentada mitjançant la ILP. Però en un acte de covardia per part del Govern central ara es troba arraconada em un caixó a espera de ser debatuda el mes de juny, amb la pobre excusa de no interferir en les Eleccions Municipals.

Per això, diu Molés, des del BLOC pensem que ja hi ha prou d’excuses, de maniobres fosques i de mitges veritats, creiem que ja es hora de prendre acords institucionals a la llum del dia per defensar allò que creiem son drets fonamentals en una democràcia, com la lliure circulació de la informació o la llibertat d’expressió i presentarem al proper Ple de la Diputació de castelló una moció amb la que pretenem siguen restablertes les emissions de TV3 i que la reciprocitat e senyals siga una realitat.

1-Exigim a la Generalitat Valenciana que permitisca rependre les emissions dels repetidors de TV3 que Acció Cultural té instal·lats al País Valencià

2-Que el Govern d’Espanya tramite i pose en funcionament amb la major brevetat la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió Sense Fronteres” que permetrà la reciprocitat d’emissions entre les Corporacions Audiovisuals catalana, valenciana i balear.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Josep Canós cap de llista del BLOC MONCOFA a les próximes eleccions municipals de Moncofa.



Sóc Josep Canós fa molt que visc a Moncofa i tinc 30 anys .Graduat en Criminologia i Política Criminal , treballe de Tècnic Especialista en Institucions Penitenciaries lloc que m?ha fet veure punts de vista més oberts de la nostra societat i, a vegades , per solucionar conflictes que no arribarà a res, fa falta un bon mediador.

Hem presente com candidat del BLOC MONCOFA per donar un canvi possible dins del nostre municipi i ser una alternativa seriosa de cara les eleccions de maig del 2011.

M?agrada anar a treballar a l?hort del meus avis, per mi es una bona manera de presentar el meu respecte a la alegria que hem van donar, quan era xicotet, en este poble.

Foraster i net de un bon pintor de taulellets, Manuel Canós, i de una collidora de taronges, Josefina Paradís. Espere que la gent confie en mi, como jo confie en ells per donar un canvi possible al nostre ajuntament.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Curs de reclam per als nostres paranyers



Els pròxim dimecres 16 i 23 de Febrer de 20:00 h a 21:00 h és realitzarà un curs de reclam al Bar-Restaurant " El Morret" amb direcció C/La Sènia nº 1 Moncofa (Al costat de la cooperativa).
Un curs que te la intenció de defensar els nostres paranyers davant la nova legislació, intentant que aquesta caça tradicional s'adapte als nous temps i millorar-la per fer-la més selectiva i sostenible amb el medi ambient.

Volem dotar als nostres paranyers d'una consciència medi ambiental a al vegada que donem la possibilitat d'estirar una mà per poder crear una franja d'apropament, a aquells que vullguen veure el parany com una representació de la tradició del nostre poble i com un espai de aprenetatje social que es va transmeten de pares a fills.
Perquè el parany no només és un puesto on es va a caçar simplement, sinó implica molt més per a la nostra gent. És un cercle que uneix i crea llaços socials, un puesto on uns pares poden passar temps amb el seus fills, una relació necessària que hui dia s'ha perdut.

Per açò convidem a paranyers i no paranyers a que us apunteu aquest curs, us esperem a t@ts.

divendres, 11 de febrer del 2011

L’Ajuntament de Moncofa no obtindrà cap ajuda provinent de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació.

En data dos de febrer es feia pública la resolució de la Generalitat Valenciana d’ajudes als ajuntaments destinades a promoure els comerços locals, i analitzades aquestes ajudes, l’Alcalde de Moncofa i els seus regidors hauran d’explicar als nostres botiguers perquè el municipi no surt en el llistat de pobles beneficiaris. Solament caben dos explicacions: o bé la Generalitat no creu que Moncofa siga important i denega ajudes al seu comerç, o be que des de l’Ajuntament de Moncofa no han complit amb el comerç local i no han demanat cap subvenció.

Atenent a que pobles com ara Morella amb un nombre de població molt inferior a la de Moncofa (a Morella són aproximadament 2800 habitants i a Moncofa més de 5700) reben d’aquesta subvenció la considerable xifra de 248.144 euros per tal de fer el seu sector comercial local més competitiu, pensem que algú a l’Ajuntament ha d’explicar si considera que a Moncofa no li calen modernització d’estructures comercials, ajudes a la dinamització del comerç o estudis i investigacions tendents a promoure les botigues locals.

És inaudit que davant l’actual crisi econòmica que patim la ciutadania, i els nostres comerciants entre ells, des de l’Ajuntament no facen res per obtenir ajudes que puguen pal·liar aquesta difícil situació.

Des del BLOC Moncofa no estem dispostos a permetre que l’equip de govern contínue amb la línea actual de despeses i revisions a l’alça del cadastre municipal per cobrar més als contribuents, mentre que quan arriba l’hora d’actuar i demanar diners que vinguen al municipi, els responsables es queden de braços creuats.