dimecres, 22 d’agost del 2012

MONCOFA: MUNICIPI LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS SI S’APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC.



 El BLOC Moncofa ha persentat una moció per a declarar Moncofa municipi lliure de circs amb animals.  A l'actualitat nombrosos estudis científics demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat, no només física sinó també psíquica. En els circs aquests solen viure en condicions de captivitat allotjats i transportats a llargues distàncies en remolcs de camions que no poden satisfer les seves necessitats físiques i socials més bàsiques. A més a més entre els animals que s’exhibeixen als circs hi figuren animals salvatges que, encara que hagen nascut en captivitat mantenen els seus instints naturals i el procés d’aprenentatge de comportaments antinaturals per a la seva espècie es fa a través de la violència.
Circs mundialment reconeguts per la seva qualitat en l'espectacle i talent en els seus artistes com el Cirque du Soleil, no usen animals de cap tipus. Altres exemples de circs que no usen animals són el Circ Cric (Premi Nacional de Circ de Catalunya 2005) o el Circ Gran Fele (Premi Nacional de Circ 2009).
A més, el personal que treballa en els circs amb animals no té el coneixement ni les qualificacions necessàries referents a un correcte benestar pels animals. Els circs manquen d'infraestructures i facilitats pertinents per a la implementació de mesures que assegurin el benestar dels animals.
 Veure de prop a un animal salvatge en un circ no té cap valor educatiu. A l'assistir a aquests espectacles ensenyam als xiquets  la falta de respecte cap a la naturalesa i la dignitat d'altres éssers vius, perquè els vam mostrar que és divertit presenciar els actes antinaturals i humiliants que els animals estan obligats a fer, atemorits per la violència dels seus entrenadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada