dimecres, 23 d’octubre del 2013

TRENCAMENT, OSCORUNTISME I LLUITA.


BLOC-Compromís de Moncofa va fonamentar el pacte de govern amb el PSOE local sobre els principis innegociables de la lluita contra la corrupció, l’aposta per la transparència i el reforçament de les polítiques socials, de progrés i valencianistes.

Aquests principis es fonamentaven sobre la fiscalització absoluta i transparent dels comptes de l’Ajuntament amb l’impuls d’una auditoria econòmica, judicial i urbanística que trencara amb les formes de fer de l’etapa anterior i permetera al municipi de Moncofa mirar al futur i iniciar una nova etapa política sense sospites de corrupteles urbanístiques, ni hipoteques passades.

Amb aquestes bases, BLOC-Compromís de Moncofa ha aconseguit apartar de les responsabilitats de la gestió municipal el principal responsable de l’etapa anterior; ha impulsat l’inici de l’auditoria i ha posat en marxa polítiques socials pioneres, com ara el primer conveni d’habitatges socials per a desafavorits de les comarques de Castelló, entre altres iniciatives.

No obstant això, el procés d’elaboració i les conclusions de l’auditoria –principal ferramenta i demostració de regeneració política de Moncofa i clau del pacte de govern- constaten que:
  • El PSOE ha tractat de bloquejar, posar entrebancs i frenar l’elaboració de l’auditoria econòmica, judicial i urbanística de Moncofa. Només la pressió de BLOC-Compromís ha fet que no es paralitzara.
  • El PSOE ha ocultat als auditors documentació clau sobre actuacions urbanístiques sospitoses en la tramitació d’expedients urbanístics de l’etapa anterior, la qual cosa constataria una connivència, almenys política, amb aquestes decisions.
  • El PSOE ha desoït els requeriments dels auditors per aportar dades econòmiques i informes tècnics que justifiquen importants operacions econòmiques, judicials i urbanístiques, com ara vendes de terrenys, adjudicacions...
  • El PSOE, amb el suport del PP –les decisions urbanístiques estan transferides al ple- ha avalat actuacions urbanístiques de l’etapa anterior que no estan suficientment justificades, segons l’auditoria.

Per tot això:
  • El col·lectiu de BLOC-Compromís de Moncofa considera que el PSOE ha trencat unilateralment l’acord per la regeneració política local que era la base del pacte de govern.
  • El regidor de Bloc-Compromís, Josep Canós Marcos, no ha dimitit sinó que renuncia a les regidories de Serveis Socials, Joventut i la primera tinència d’Alcaldia, però conservarà l’acta de regidor. També renuncia a les retribucions econòmiques, les quals es proposaran per a disminuir la pressió fiscal dels moncofins i moncofines, ja que mitjançant una rebaixa de les despeses de l'Ajuntament es pot ajudar a reduir l'IBI dels veïns. En la mateixa línia, la renúncia de la secretària del grup Bloc-Compromís també alleugerirà les finances en el capítol de personal i es podrà així traspassar aquesta quantitat a la reducció dels impostos municipals.
  • Bloc-Compromís desconfia totalment del PPSOE per entendre que són exactament el mateix i sap que aquests partits majoritaris han dividit i desunit el poble; fan teatre de cara a la galeria però el café el prenen a la mateixa taula i només amb un benefici partidista i electoralista que no té res a vore amb els interessos de Moncofa.
  • És a dir, que BLOC–Compromís continua a l’Ajuntament però passa a l'oposició. Té el VOT LLIURE i vota allò que siga veritat i correcte per al nostre municipi; assegura així una governabilitat veritablement democràtica fora de majories absolutes que solament ens han portat corrupció i mala gestió econòmica. De la mateixa manera, continuarem presentant mocions profitoses per a tots i totes.
  • El canvi ha arribat, el panorama polític que s’obri a Moncofa és tot un exemple. A Moncofa les majories absolutes han sigut trencades i existeix un veritable acte democràtic, on no només governen uns quants sinó que totes les forces polítiques que representen les diferents realitats del nostre municipi tenen veu i vot. Aquestes poden participar en les decisions i solucions d’una forma més democràtica, justa i sobretot controlada, amb el benefici de tots els moncofins i moncofines.

BLOC-COMPROMÍS CONTINUA LLUITANT PEL CANVI!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada