dimarts, 22 de juliol del 2014

LES MEDICIONS DE BACTERIES A LES PLATGES BINIESMA I BELCAIRE ESTAN DESVIRTUADES A CONVENIÈNCIA DE L'AJUNTAMENT.

Josep Canós: “La Conselleria no pot permetre que Moncofa s'enfonse econòmicament per lluites partidistes...”

La falta de la construcció de la nova EDAR esta produint una problemàtica medi ambiental a la zona residencial del camí de cabres. Aquesta problemàtica va augmentant el seu radi d’acció a diferents sectors del Grau de Moncofa, col·locant al municipi en una greu situació que pot afectar al millor patrimoni turístic que tenen. La platja.

Des de la EPSAR (Conselleria),Diputació i l’antiga legislatura de Moncofa són coneixedors del problema des del 2006 i no s’han pres les mesures necessàries per a resoldre el problema. L'única mesura pressa, amb caràcter rellevant, ha sigut l'augment de l'endeutament del municipi en 3.000.000 € per poder solucionar aquesta problemàtica. Endeutament, del qual no es podem escapar per la hecatombe urbanística socialista, promogut per una moció presentada per Compromís en setembre del 2013.



Compromís, després de realitzar diferents reunions, mocions i preguntes a les diferents institucions superiors a la municipal veu com la solució de la problemàtica esta per analitzar i decidir en la taula de la Conselleria d'Hisenda. Com explica el seu regidor i portaveu Josep Canós: “No ens fiem gens de la Conselleria, però hem de donar-li un vot de confiança davant la problemàtica de depuració que tenim a Moncofa, perquè no és un problema polític entre PP-PSOE sinó d'un poble sencer. Recordem que sense les nostres platges en bon estat, perilla tota la nostra economia i això, no ho podem permetre, no poden permetre que un municipi s'enfonse per les seues picabaralles partidistes”.

Durant aquest temps, l'única mesura que s'ha realitzat, per part de l'Ajuntament, és la col·locació de cartell informatius que desaconsellen el bany en la platja Biniesma i la mesura dels bacteris.

Però, Compromís, observa que les mesures exposades en els panells informatius són del setembre del 2013 . Es a dir, que la mesura real de les aigües no esta a l'abast de forma immediata i actualitzada dels banyistes, amb la conseqüència de la gravetat ambiental i sanitària que es poden produir.


Els nacionalistes presentaran una moció al plenari per demanar l'actualització de les mesures ambientals de les platges de Moncofa i els informes que recolzen aquestes mesures d'una forma continuada fins que la construcció de la EDAR estiga finalitzada. Com expliquem: “Mentres el PP i el PSOE és passen la pilota un a l'altre de qui té la culpa, saben que són culpables els dos, nosaltres estem buscant solucions i responsables, com portem fent-ho des de que vam entrar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada