dimarts, 19 d’agost del 2014

COMPROMÍS DENUNCIA URBANÍSME A LA CARTA EN LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA GASOLINERA.


Els nacionalistes: “...urbanisme a la carta SI , però consultar als veïns de Moncofa NO...”.

Durant el plenari de maig, el PP i el PSOE, van aprovar la modificació de les ordenances per poder adaptar la normativa municipal a la construcció de la nova estació de serveis en la Avinguda Avel·lí Corma.

Aquesta modificació puntual de les normes subsidiaries del plantejament urbanístic del municipi, era imprescindible per la construcció de la gasolina, perquè fins ara no deixaven construir aquests projectes sempre que no compliren una limitació mínima de l' àrea de construcció en 1.000m2. Aquesta modificació elimina la limitació mínima de l' àrea de construcció de 1.000 m2, adaptant les lleis del municipi a la construcció de la gasolinera.

Durant la votació, el grup BLOC-Compromís, va proposar una consulta popular a tots aquells veïns que estigueren afectats si els sembla correcte o no, la construcció d'una gasolinera dins d'una zona catalogada com a residencial. Per altra banda, va denunciar que l'Ajuntament estava realitzant urbanisme “a la carta” per beneficiar a gran multinacionals modificant les lleis municipals.

La proposta va ser rebutjada en to burlesc pels partits majoritaris i va ser aprovada per 10 vots a favor, degut a la incompatibilitat de 2 regidors del PP per ser part interessada en el projecte urbanístic, i 1 vot d'abstenció per part dels nacionalistes.

Ara, des de Conselleria, supenen l'obra perquè la modificació de les lleis municipals han d'estar recolzades per un dictamen del Consell Superior d'Urbanisme i Territori. Com explica el seu portaveu i regidor de Compromís, en Josep Canós: “ La sol·licitud d'aquest dictamen, confirma l'urbanisme que s'esta realitzant en el nostre municipi. Un altre cop estem davant de decisions polítiques irregulars, que poden acabar en un altre contenciós administratiu, amb el cost que tindrà de cara els nostres veïns de Moncofa. No estem d'acord que es faça un urbanisme a la carta adaptant les lleis del municipi a grans constructors, com han fet tots aquests anys, però després si s'ha de consultar al poble ens responen que no. Com sempre, el PPSOE de Moncofa, continua dient SI als grans constructors i NO als veïns de Moncofa”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada