dilluns, 5 d’abril del 2010

MOCIÓ DEL BLOC PER L´ENDURIMENT DE LES PENES ALS ROBATORIS AL CAMP


El congrés de diputats acaba de constituir la ponència de la Comissió de Justícia encarregada de la reforma del Codi Penal. Aquesta reforma se centra fonamentalment en l’enduriment de les penes als terroristes, la inclusió del delicte de pirateria així com permetre que les persones jurídiques asumisquen responsabilitats penals; però s’oblida de la gravetat dels robatoris per als sectors agrari i ramader molt castigats ja pels baixos preus que es perceben. En l’actualitat la majoria de robatoris de collites, pous, motors de regs, coure, granjes i cases per guardar ferramentes, que es cometen al camp són considerats com una mera falta de furt que únicament es castiga amb una xicoteta multa. Perquè la sostracció al camp mereixca la consideració de delicte castigat amb penes de presó de 1 a 3 anys, el valor d’allò que s’ha sostret hauria de superar la quantitat de 400 euros per tant, es poden robar diverses tones de productes agrícoles i ramaders o de coure dels motors de reg, per al final quedar impunes per després pagar una xicoteta multa administrativa o ni tan sols això. L’actual codi penal tampoc castiga la reincidència al camp de manera, que un presumpte delinqüent podria cometre fins a quatre robatoris en un any i ser tipificat com una falta administrativa, sempre que la quantitat econòmica no supere els 400€.

S’ACORDA:

Primer. Que la diputació de Castelló inste al Congrés de Diputats de l´Estat Espanyol aprofitar el procés de reforma que han iniciat de l´actual Codi Penal per a canviar la tipificació dels delictes contra la propietat agrícola i ramadera al medi rural, i posar remei a la situació de indefensió dels agricultors i ramaders.

Segon. Traslladar aquest acord a la Presidència del congrés de Diputats de l´Estat Espanyol i a cadascú dels grups parlamentaris que el composen.

4 comentaris:

  1. Més que endurir les penes o crear tipos nous, podríem utilitzar alternatives penals. Es a dir, que el que furte que recompensi al llaurador treballant o fent "serveis socials agrícoles" que segur que el llaurador ho agrairà més que si el tanquen a la presó.

    ResponElimina
  2. Deberíais plantearlo en el pleno municipal y darlo a conocer a la gente, porque la iniciativa me parece muy valida.

    ResponElimina
  3. ¿que posibilidades habria de que se aplique esta ley en nuestro pueblo? o ¿por que aprobaciones deberia de pasar para que vaya adelante?

    ResponElimina
  4. Esta ley podría ser aplicada mediante una reforma penal, que actualmente se esta llevando a cabo. Por otro lado, el Bloc Moncofa junto con nuestro representantes de la diputación presentan las mociones necesarias para que nuestra proposición sea una realidad.Es dificil pero no podemos dejar de luchar por los intereses de nuestra gente.

    ResponElimina