divendres, 25 de gener del 2013

EL BLOC DEMANA TV3




Els nacionalistes han preparat una moció per a aquest plenari on insten al Govern Central per a que fesa tot el que estiga en les seues mans “per a regular la llei de televisió sense fronteres i garantir les emissions en la nostra llengua” segons diu la moció. També insta el Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les emissions de TV3 i els altres canals públics catalans i Canal 9 i la resta de canals públics valencians, que permeta que tots siguen rebuts en el conjunt del terrirtori valencià i català.
Com ja es conegut, l'alt tribunal ha determinat que la Generalitat Valenciana no és competent per decidir quines senyals televisives es poden emetre a la Comunitat Valenciana i quines no. Per tant, deixa en mans del govern espanyol, a qui considera competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic de l’espai radioelèctric. La sentència del Tribunal Suprem deixa la porta oberta a que TV3 puga rebre's al País Valencià. D’altra banda, el TSJCV ha sentenciat que se li tornen els diners de la multa, 300.000 € a Acció Cultural pels repetidors. La Iniciativa Legislativa Popular que es va fer sobre la Televisió sense Fronteres reivindica el dret dels ciutadans al reconeixement legal de l'existència de les diferents realitats lingüístiques de l’Estat Espanyol i dels seus respectius espais de comunicació, la qual va ser recolzada per 651.000 persones i el Partit Popular amb l’ajut d’UpyD no va permetre la seua tramitació parlamentària.

El portaveu del BLOC, Josep Canós ha manifestat que “després de l’atemptat per part del Govern Valencia cap a la nostra llengua, al més pur estil dictatorial, utilitzant mecanismes, per a acabar amb associacions que fomenten la nostra llengua i la defensen, ens sentim satisfets per la sentència dictaminada per un tribunal democràtic i just. És una gran victòria pels nacionalistes i una llum de llibertat en el nostre País, tant maltractat per aquells que recorden temps passats com millors”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada