dijous, 18 de juliol del 2013

COMUNICAT BLOC-COMPROMÍS MONCOFA



BLOC-Compromís de Moncofa va fonamentar el pacte de govern amb el PSOE local sobre els principis innegociables de la lluita contra la corrupció, l’aposta per la transparència i el reforçament de les polítiques socials, de progrés i valencianistes.

Aquests principis es fonamentaven sobre la fiscalització absoluta i transparent dels comptes de l’Ajuntament amb l’impuls d’una auditoria econòmica, judicial i urbanística que trencara amb les formes de fer de l’etapa anterior i permetera al municipi de Moncofa mirar al futur i iniciar una nova etapa política sense sospites de corrupteles urbanístiques, ni hipoteques passades.

Amb aquestes bases, BLOC-Compromis de Moncofa ha aconseguit apartar de les responsabilitats de gestió municipal el principal representant de l’etapa anterior; ha impulsat l’inici de l’auditoria i ha posat en marxa polítiques socials pioneres, com ara el primer conveni de vivendes socials per desafavorits de les comarques de Castelló, entre altes iniciatives.

No obstant això, el procés d’elaboració i les conclusions de l’auditoria –principal ferramenta i demostració de regeneració política de Moncofa i clau del nostre govern- constaten que:

  • El PSOE i el PP ha tractat de bloquejar, posar entrebancs i frenar l’elaboració de l’auditoria econòmica, judicial i urbanística de Moncofa. Només la pressió de BLOC-Compromís ha fet que no es paralitzés.

  • El PSOE no ha facilitat als auditors documentació clau sobre actuacions urbanístiques sospitoses en la tramitació d’expedients urbanístics de l’etapa anterior, la qual cosa constataria una connivència , almenys política, amb aquestes decisions.

  • El PSOE ha desoït els requeriments dels auditors per aportar dades econòmiques i informes tècnics que justifiquen importants operacions econòmiques, judicials i urbanístiques, com vendes de terrenys, adjudicacions...

  • El PSOE, amb el suport del PP –les decisions urbanístiques estan transferides al ple- ha avalat actuacions urbanístiques de l’etapa anterior que no estan suficientment justificades i que segons l’auditoria no són correctes.

Per tot això:
El col·lectiu de BLOC-Compromís de Moncofa, considera que el PSOE ha trencat unilateralment l’acord per la regeneració política local que era la base del pacte de govern.

A causa de l’incompliment per part del PSOE del punt més important de pacte de la legislatura, el col·lectiu de BLOC-Compromís de Moncofa es considera deslliurat dels compromisos adquirits amb els socialistes.

El col·lectiu del BLOC-Compromís de Moncofa seguirà treballant al costat dels veïns i veïnes de Moncofa contra la corrupció, per la regeneració política local i per unes polítiques socials, de progrés i valencianistes.

CONVOCATÒRIA INFORMATIVA

BLOC-Compromís de Moncofa convoca per demà, divendres 19 de juliol, a les 10:30 hores, en la Sala d’exposicions la Murà                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    del municipi, una roda de premsa per explicar més detalladament aquesta decisió.

BLOC-Compromís de Moncofa convoca per demà, divendres 19 de juliol, a les 19:00 hores, en la Casa de Cultura del muncipi,direcció Pç. Constitució, una assemblea oberta amb el veïnat per explicar les conclusions de l’auditoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada