dimarts, 18 de maig del 2010

El BLOC de Moncofa lamenta que l’ajuntament perdi la subvenció per fer una Escola Taller.



El col·lectiu BLOC MONCOFA lamenta greument, que l’ajuntament no hagi demanat les subvencions per als programes d’Escoles Taller,Cases d’Ofici, Taller d’Ocupació (ETCOTE) i de les Unitats de Promoció i Desenvolupament (UPD) promogudes per el SERVEF on la finalització del termini per a presentar les solicituds van acabar la setmana passada.

Aquests programes mixtos d’ ocupació i formació estan destinats als joves menors de 25 anys que estiguen en situació d’atur, per donar-los una formació i l’experiència necessària per una bona inserció laboral.

El col·lectiu BLOC MONOCFA informa que la pèrdua de la subvenció puja a 16 804.8 euros per cada alumne més 55 8879 euros per cada personal técnic i de gestió contractat, sense comptar el 75 % del salari mínim que rebrien els alunmes per a la realització d’un proyecte d’obres o serveis d’interes general i social en el nostre poble. També és perd la preparació i la inserció laboral del nostre jovent perquè les estadístiques de la generalitat estimen que els programes tenen una inserció en el mercat laboral del 60 % dels seus alumnes.

El seu secretari local Josep Canós diu, “lamentem que el nostre ajuntament no es done compte i deixi perdre oportunitats socials com són aquests programes que, juntament amb les partides relacionades al EMCORP existent, seria la punta del iceberg per disminuir l’atur del nostre poble. El nostre col·lectiu pensem que en temps de crisis és temps de persones i farem el que faci falta per aconseguir-ho”.

El col·lectiu redacta que no simplement hem perdut una subvenció sinó la punta de llança de molts altres projectes, de llarg termini (no electorals), com podrien ser una Escola d'adults, el salari jove,etc. Tota aquesta feina podria donar una esperança de donar al poble la etiqueta de poble productiu i cultural.


1 comentari:

  1. os copian y además tarde, si lo hubieran hecho cuando tocaba podrian haver presionado para realizar la Escuela Taller.Un ciudadano de derechas pero que en Moncofa no voy a fijarme en las siglas del partido sino en la gente.

    ResponElimina