dijous, 13 de maig del 2010

El BLOC JOVE mostra el seu rebuig a la retallada social anunciada pel govern espanyol.

El BLOC JOVE considera que les mesures proposades pel govern espanyol per reduir el dèficit públic no són les més adequades en la situació actual. La retallada anunciada per Zapatero suposa, entre d’altres coses, una rebaixa d’un 5% en el sou dels funcionaris, la congelació de les pensions i la supressió del xec-bebé. A més a més, significa una reducció d’uns 6.045 milions d’euros de la inversió pública entre el 2010 i el 2011. En definitiva, es tracta d’una retallada evident de la despesa social.

Des del BLOC JOVE pensem que aquestes mesures suposen una sobrecàrrega excessiva per als funcionaris, els pensionistes i les famílies. Tal i com ha afirmat Blai Server, secretari de Polítiques de Joventut i Sectorials, la retallada “castiga els treballadors i treballadores del sector públic, les famílies i els pensionistes, convertint-los a tots plegats en cap de turc d’una situació de crisi econòmica i pressupostària de la qual no són responsables”.

El BLOC JOVE lamenta que el govern Zapatero haja preferit carregar encara més les esquenes del funcionariat, els pensionistes i les famílies, en lloc de cercar mesures alternatives que afecten les grans fortunes o els beneficis del sector financer. Blai Server ha recordat que “des del BLOC ja fa temps que demanem una reforma impositiva de caràcter progressiu i progressista, que vaja acompanyada d’una lluita efectiva contra el frau fiscal” tot plegat per tal d’evitar el dèficit de les arques públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada