dimecres, 29 de desembre del 2010

El BLOC MONCOFA ES CENSURAT DURANT el 757é ANIVERSARI DE LA CARTA POBLA DEL MUNICIPI



El 27 de desembre en la commemoració de 757é aniversari de la “Carta Pobla” del municipi de Moncofa és van realitzar activitats de diferents assosiacions i entre totes les activitats es deposita, l’alcalde i un jove del poble, una ofrena floral al rei Jaume I com a símbol culminant de l’acte després de llegir la “Carta Pobla” .

El col·lectiu del BLOC de Moncofa va voler realitzar una altra ofrena floral que consitia en un escut de la quatri barrada, símbol d’aquella época i de la actual, sense cap caire polític, ni cinta, ni pegatina que indiques o que delates aquella ofrena floral fos d’un partit o de l’altre. Simplement unes flors.

La gent del col·lectiu, com a ve sent normal, vam participar més a nivell de ciutadans del poble que com a col·lectiu per fer de voluntaris, a petició de l’organització, en l’acte cultural formant part de la representació dels primers pobladors del municipi portant amb ells la inquieta ofrena de flors.

Durant la marxa el consistori del municipi considera que la ofrena es un acte anti-institucional i els membres del BLOC MONCOFA que participaven en l’acte del poble, es veu obligat a detindre la seua actitud de festa i alegria compartida amb els seus ciutadans i se’ls obliga mitjançant els agents policials a ixir de la marxa i retirar la ofrena.

El col·lectiu acepta, però no la comparteix, la decició de l’ajuntament i retira la ofrena de flors però com a ciutadans que participen de forma voluntaria de pobladors es negen a ixir de la marxa i es mantenen dins de la participació, amb la corresponen autorització de la policia i el consistori.

Davant dels fets, el col·lectiu protesta i no enten la actitud del consistori respecte la censura i la utilització de les forces de seguretat per obligar a detindre la marxa i la normalitat de la comitiva per una ofrena florar que no porta cap distintiu polític, ni intenció de treure protagonisme als participants i que es podia, inclús, realitzar un cop acabat els actes.

El col·lectiu tampoc enten com un sentiment de respecte cap als nostres fundadors és pres com un atac al acte institucional del municipi i tampoc comparteix la negativa, mitjançant una carta per correu ordinari en época de festes de nadal, com a resposta de la corresponen instancia registrada el 10 de desembre en l’ajuntament.

El col.lectiu BLOC MONCOFA afirma: “Critiquem la postura que agafat el consistori i trobem que és molt poc democràtic impedir una ofrena sense cap caire polític ni partidista. Perque l’entrega d’unes flors, inclús fora de l’acte principal, com un símbol de respecte al nostre poble, no creiem que siga anti-institucional ni faça mal a ningú”.

Els membres del col·lectiu implicats en la representació volen agraïr a la organització els deixar-los participar en aquest acte tan important per al poble i creuen que és un dia festiu que per res es pot veure tacat per unes actituds anti democratiques i que esperen que no es tornen a repetir, ja que es un acte de celebració per a tots els moncofins i moncofines sense cap distintiu de cap mena.

2 comentaris:

  1. Supose que ja haureu endevinat la intenció política que hi ha darrere de tot açò per part de l'alcalde de Moncofa. Vol fer vore que El Bloc és un partit radical i catalaniste que està fora de tota normalitat política, a més de fer-ho al més pur estil canalnoiste, donant per clar que ells són els unics valencians de veritat que hi ha. Potser ara pinte amb una banda blava les banderes que engalanen els balcons de l'ajuntament per festes. Des del PSOE saben que podeu llevar-los molts vots dels votants d'esquerres del poble. No vos deixeu silenciar. Avant!

    ResponElimina
  2. Creiem que amb l'actitud que vam prendre durant la Carta Pobla, els moncofins i moncofines poden vore que no som un partit radical i, com tu be has dit, no estem fora de la normalitat política. Sino que som un partit seriós, amb representació al parlament de la Generalitat de València,amb moltes idees noves i amb un aire fresc a la política que s'esta portant en el nostre poble. Ens presentem com una alternativa contundent i una nova forma de govern més acord als nous temps que corren. Nosaltres podem trencar les majories absolutes del nostre poble i si ens tenim que ficar d'acord ens uns i els altres per portar el nostre poble avant, farem lo que siga millor per al poble. Ixa és la nostra opció, millorar Moncofa on vivim tots.

    ResponElimina