dijous, 31 de març del 2011

El BLOC de MONCOFA analitza i proposa mesures per poder millorar la situació de la Societat Musical de Moncofa.



La música, a la Comunitat Valenciana, és una expressió artística que va molt més enllà de ser una manifestació merament cultural i festiva. És, a més, una manera que té aquest poble de relacionar-se amb el seu entorn i amb els seus semblants, de formar-se i de créixer. El seu màxim exponent són les Societats Musicals, amb les seues escoles de música, bandes, orquestes, cors i grups instrumentals de qualsevol tipus i també els Conservatoris Municipals de Música. Totes aquestes entitats han contribuït a conservar el nostre patrimoni cultural i musical, han format a milers d’alumnes i han articulat la nostra estructura territorial i social, enfortint la nostra identitat, per ser la música una de les arts més arrelades i un dels trets essencials de la indiosincràsia del País Valencià.

Partint d'estos fonaments, i havent escoltat els responsables de la Unió Musical de Moncofa en la reunió que vam realitzar el passat dilluns 22 de Novembre del 2010, el BLOC de Moncofa es compromet, en cas de governar l'ajuntament, a impulsar les millores que els representants d'aquesta entitat ens van fer arribar, i que són les següents:

1. Pressionar contra les retallades que ha realitzat la Conselleria, que signifiquen més del 50% de les subvencións que reben les Societats Musicals amb les mocions corresponents.

2. Propossar al plenari perquè és modifique les partides pressupostaries que siguen necessàries per la millora del conveni amb l’ Ajuntament.

3. Patrocini de la Societat Musical dins i fora del nostre municipi, perque creiem que el triomf dels citudans del nostre municipi és la millor propaganda que puga tindre el poble.

4. Estudiar la viabilitat de la creació de un auditori on la preferència d’ús siga per la banda.En el seu defecte, enfocar el estudi de cara a una infrastructura adient a la qualitat,clarament demostrada (insonorització, climatització, vestuaris, sala de concerts, instruments) per la nostra Banda.

5. Creació de locals d’assaig per els joves artistes i no tan joves.

6. Donar tot el suport necessari pel reconeixement de una escola de música per a Moncofa.

7. Propossar la realització del event “Concert del Mediterrani” a la Banda i dotar-la de elements necessaris per poder realitzar-lo.

Des del BLOC de Moncofa pensem que l’educació és un dels pilars bàsics de la nostra societat, i per això estem oberts a seguir escoltant i a tindre en compte qualsevol de les propostes i/o comentaris que considereu importants

4 comentaris:

  1. en lo que ens estalviariem en el "concert al Mediterrani" subvencionariem de sobra a totes les associacions, i el moncofa f.c com altres no estarien tant abandonades.

    ResponElimina
  2. Només faria falta que la banda s'ocupes d'aquest concert i podríem optar a millorar les subvencions de les associacions.

    ResponElimina
  3. Hola, sólo unas preguntas, ¿cual es el presupuesto de este año para el "concert al mediterrani"?( y si siempre ha tenido el mismo presupuesto, cual ha sido durante todos los años realizados) y ¿como seria la partida presupustaria que asignariais a tal evento sí lo realizase la SUM Santa Cecilia?
    muchas gracias de antemano

    ResponElimina
  4. Els presupostos que ha tingut aquest event han oscilat entre 60.000 euros a 120.000 euros, segons el projectecte que es presentes.
    La partida pressupostaria s'hauria de determinar o arribar a un acord que convengues a les dos parts interessades, per fer un numero al atzar i per logica, es podría donar una partida presupostaria de 12.000 euros i a part, ajudar a la banda a aconseguir els músic i els intruments necesaris.
    Això donaria un suport considerable a la nostra Banda, a la vegada que Moncofa genera un propaganda per tota la comunitat.
    En el pressupost restant es podría augmentar la subvenció de les demés associacions.
    Tot això s'hauria d'estudiar un cop entrem al ajuntament i vore com estan les "arques municipals".

    ResponElimina