divendres, 11 de març del 2011

El Bloc Moncofa proposa l’accés a internet per wi-fi en tot el municipi.



Les noves tecnologies són un gran instrument de treball per moltes persones i la seua eficàcia esta clarament demostrada a l’hora de mantindre al ciutadà informat i sobretot comunicat amb les influències externes al seu entorn.

L'accés a Internet és una ferramenta essencial per al desenvolupament educatiu, social i econòmic de qualsevol municipi. La seua implantació és quasi obligatòria per poder moure's en un món de recerques laborals, preguntes sobre problemes educatius, geolocalitzacions, projectes amb dissenys que abans eren impossibles i un llarg etc..

Hi ha diferents maneres de poder accedir a Internet:

  1. La més coneguda és l'accés per operadors privats (Telefònica, Auna, Jazztel,etc.) amb tarifes influenciades per la oferta i la demanda. Normalment, són preus abusius i, moltes vegades, no donen les característiques exactes. El camp privat sempre esta sotmès a les lleis de mercat que cada cop és més agressiu.

  2. L'accés seria totalment gratuït per als ciutadans amb només un cost d'inici per la compra dels materials bàsics i la instal·lació en l'habitatge particular. L'ajuntament assumiria el cost total dels supernodos i els nodos bàsics per poder transmetre la connexió a tot el poble i el seu manteniment.

  3. L'accés no seria totalment gratuït. Hi hauria una quota econòmica, també la instal·lació dels materials bàsics i la instal·lació anirien a càrrec del usuari. L'ajuntament es faria càrrec de subministrar la transmissió i l'habilitació dels supernodos i nodos amb el manteniment corresponent. Aquesta modalitat d'accés donaria a l'ajuntament un flux de diners que permetria augmentar la quantitat i la qualitat de la xarxa a la vegada que donaria diferents llocs de treball.

El col.lectiu Bloc Moncofa proposa fer un estudi per a la instal·lació d'una xarxa wi-fi en diferents punts estratègics del poble que donarà l'accés a Internet a tot el municipi, servidor web (creació de pagines personals), servidor multimèdia (compartir vídeos,pelicules,etc),camares webs, veu sobre IP(una mena de xarxa de comunicació entre els ciutadans del nostre poble ),jocs en xarxa i una estació meteorològica.

De totes les alternatives exposades, el Bloc Moncofa un cop tinguem accés als pressupostos podriem concretar més la financiació, aleshores evaluarem l'aplicació del accés totalment gratuït (2) o l'accés més concertat(3).
Per altra part, la financiació no vindria només de l’ajuntament sino que fomentariem la adhesió de patrocinadors, com s’ha fet en molts pobles d’Espanya i que han donat molt bon resultat.
La proposta inicial és oferir una xarxa wi-fi totalmente gratuïta per a tot el poble de Moncofa i la mar, però sabem que les arques municipals no gaudeixen de grans ingressos.
El Bloc Moncofa continua donant propostes basades en serveis amb una projecció real per als nostres ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada