dimarts, 7 de juny del 2011

Bloc Moncofa: És el moment de les explicacions

Benvolgut/da Monconfí/na el BLOC ens agradaria que ens dedicareu un moment del vostre temps per explicar els motius de la nostra dessició. Esperem resoldre els vostres dubtes i aclarir molts conceptes distorssionats per gent que te interessos personals i no ideològics.

Primer dir que, el poble demanava transparència i canvi. El BLOC davant d’aquestes premisses principals, elabora una estrategia per portar-les a terme.

Per conseguir transparència i un canvi, el BLOC debia ficar algun element per poder controlar el que es fa i es desfa dins de l’ajuntament. Vam estudiar dues opcions: no pactar (comunment dit “tot a ple”) o pactar en alguna formació.

La primera opció: NO PACTAR.

En inici vam estudiar no pactar i ens vam ficar a estudiar les possibilitats que ens podia oferir aquesta posició. Vam descubrir que el BLOC podria votar en els plens certes coses però en moltes coses que es fan des de l’ajuntament no podríem fer res o inclús ni enterar-nos.

Davant d’açò, vam anar a preguntar a diferents col·lectius que estaven en aquesta posició i quina experiencia ens podien aportar. La nostra sorpresa va ser que generalment la gent té el “NO PACTE” molt mitificat i els col·lectius ens van dir que era una posició on moltes de les coses que es feien en els seus ajuntaments no s’enteraven (no perque ells no volgueren) i inclús els diferents governs feien “triquiñuelas” polítiques perquè la informació els arribara tard o que no arribara de cara al ple en totes les seues conseqüències.

Aleshores, vam vore que molta de la informació que podria passar pel nostre ajuntament no ens arribaria o ni ens enterariem i podríen fer el que ells volgueren. En aquest punt vam decidir que si voliem continuar fidels als dos principis en especial al de transparència haviem de trobar una altra opció per poder vore tot el que es fa dins del nostre ajuntament.

Exemples de NO PACTE:

a) Demanem una copia dels pressupostos i trada 3 mesos en arribar o no arriba, si estas en el equip de govern tarda 5 minuts.

b) Els “dedazos” i els amiguismes tampoc els podíem controlar.

c) I un llarg etc.

Segona opció: PACTE.

Aquesta opció era la més complicada i la més dura de decidir. Amb qui PACTEM? En el PSOE “esquerres” d’Isaach o en el PP de “dretes” d’Eduardo?

Una dessició molt difícil i vam començar a preguntar als nostres votants, la majoria responia a la paraula CANVI però no volien a Isaach però tampoc al PP.

El BLOC va entendre que el nostre poble volia un CANVI però no de COLOR (perque per ficar a un o l’altre si eren els dos iguals en diferent xaqueta), sino de MANERES i noves formes de fer política.

Ja teniem el primer punt per començar.

Per poder donar un canvi real al nostre poble el BLOC hauría d’estar en una posició forta de governabilitat que donara la possibilitat d’enterar-se de tot el que passa dins del nostre ajuntament i donar tota la transparència possible per a la gent de Moncofa i per això vam descartar anar “TOT A PLE”.

Però encara faltava alguna cosa, que era: Com el BLOC pot tindre llibertat i independencia per poder votar sense aferrar-se a una coalició? Amb el que denominen el VOT LLIURE.

El BLOC tenia els primers dos punts clars per començar les negociancions, VOT LLIURE que ens donava la independència de vot per poder decantar-nos cap a un cantò o cap al altre en benefici del poble sense fer moció de censura i una POSICIÓ FORTA DE GOVERNABILITAT perque tot el que passava dins del nostre ajuntament poguerem enterar-nos i actuar de manera contundent per poder CANVIAR i donar TRANSPARÈNCIA al nostre poble.

Els altres punts dins de les negociacions eren clars, havíem d’elaborar un resum de tot el nostre programa per vore fins on podiem arribar amb les dues formacions. Els adjuntem seguidament:

1. Polítiques de participació ciudadana. (Plens mensuals, consell consultius,explicacions públiques,etc.)

2. Foment de l’ocupació per minimizar l’atur i distribuir el empleo municipal de forma transparent, justa i rotativa.

3. Polítiques de juventud.

4. Polítiques de garanties socials donada la situació de crisis per afavorir als menys afortunats.

5. Urbanisme sostenible.

6. Polítiques educatives: ajudes pel món educatiu (menjador, llibres, guarderíes, etc.)

7. Foment d’accions culturals i potenciar les arrels tradicionals del nuestre poble.

Amb tot això comencem les negociacions, tenses i amb molta pressió.

El resultat de les nostres negociacions es converteixen en:

  1. La Posició de governabilitat per poder controlar que no hi haga res “extrany” i donar TRANSPARENCIA al nostre ajuntament és la 1era Tinent Alcaldia per al BLOC.
  2. El CANVI es transforma, per iniciativa del PSOE, amb la renuncia de Jose Vicente Isaach i l’aceptació per part dels socialistes del VOT LLIURE i INDEPENDENT del BLOC, és a dir: el BLOC pot donar el seu vot a favor del PP si en última ràtio no esta d’acord amb el PSOE. (El PP ens va donar aquesta condició indispensable del VOT LLIURE però sense que poguerem fer una moció de censura quan volguerem).
  3. I el BLOC dona l’Alcaldía al grup PSOE perque el BLOC és conscient de que ells només representen una minoria i per respecte a la democracia no era coherent que el BLOC tingues l’alcaldia.
  4. També es demana dos regidoríes com la de juventut i serveis socials perque creiem que des de estes dos regidories transversal podem fer molta faena en tots els camps i nivells (el jove agricultor,el jove empressari, el jove en atur,etc.).
  5. Respecte a l’alliberament del nostre candidat, entenem que si ha d’assumir una tinent alcaldia, dos regidories, controlar que tot es faça bé dins del ajuntament, donar transparencia i lluitar per un canvi de maneres de fer política, creiem que és coherent que l’obtinga però sempre amb el salari controlat i d’exposició pública per a tot el poble. Un salari corresponent al que cobra en la seua professió actual.

Amb tot això el BLOC creu que té les ferramentes suficients per deixar que el nostre ajuntament siga una casa de vidre amb molta TRANSPARÈNCIA, hem donat un CANVI perque la gent que es queda no esta pressuntament tacada per maneres de fer de les anteriors legislatures, l’ajuntament queda preparat per noves idees, preparat per un canvi real i esperat per t@ts.

Nosaltres hem expossat tots els nostres pensaments al poble perque tinga tota la informació i que puga després valorar per ell mateix, no volem amagar res.

Sabem que el poble te moltes pors, sabem que el canvi costarà i anirà poc a poc, sabem que ens poden enganyar, sabem que serem insultats, criticats i de vegades repudiats però nosaltres ens mantindrem ferms i no doblarem mai els nostres principis i idees que vam transmetre durant tota la campanya, els nostres votans volien que treballarem pel canvi i estem treballant i encara que s’utilitzent totes les trampes en contra nostra continuarem lluitanthu pel nostre poble fins al final..

Moltes gràcies a t@ts per escoltar-nos.

15 comentaris:

  1. I l'auditoria??? O ara ja no forma part del programa?? Perque jo no veig que la nomeneu en ningun punt...

    ResponElimina
  2. Primer hem de formar govern i després començarem a desenvolupar el programa electoral, com és lo normal.
    Confiança i doneu-nos una oportunitat.

    ResponElimina
  3. Gràcies per les explicacions, no hem feien falta perque confiava que farieu algo semblant al que heu acabat fent. I ara a treballar sense mirar enrere, ja que els del PP i els incondicinals de Isach (ara són del mateix grup)vos van a pegar per tots els puestos.
    Entenc allò de la dedicació absoluta per Canós, però crec que l'assessoria....no hauria de cobrar, millor decidir al grup municipal i amb l'opinió de la gent del poble. Tots preguntem per l'auditoria però no s'enteren que és el primer que es farà només xafar l'ajuntament? es que encara dubteu.
    Picher és una bona persona i treballador com el que més però haureu de vigilar-lo de prop perque és excessivament gregari de Isach, així que serà difícil.... Ahí ho deixe.
    Gràcies BLOC per estar a l'alçada. Visca el País Valencià i Visca Moncofa d'esquerres.

    ResponElimina
  4. El que volem dir sobre el tema de l'auditoria és que no podem ficar el burro damunt del carro, primer donar govern al poble que no en te i despres a treballar.

    ResponElimina
  5. Preguntes importants:

    - Què es farà amb tota la gent posada a dit?

    - Quins seran els sous dels càrrecs públics?

    - Prometeu un canvi de govern en cas d'intromissió?

    Per últim un parell de reflexions:

    - Les promeses electorals han de ser sagrades; en cas de no poder complir-les s'ha d'explicar MOLT CLAR el motiu.

    - En els propers anys es jugaran la credibilitat (i continuïtat) del partit. Els votants mirarem els moviments i accions amb molta cura. Si treballen amb honestedat augmentaran els representants, del contrari desapareixerà el partit.

    - Recordeu que som un poble de treballadors on des d'antic s'ha treballat al camp o a la mar per poder menjar.

    Pel bé del nostre estimat poble espere que ho recordeu.

    Molts ànims per aquesta etapa, serà difícil, ningú ha dit el contrari, però units com a germans que som podrem fer front a tots els problemes.

    ResponElimina
  6. INDIGNAOS
    No sóc de Moncofa, però si resident i votant del Bloc, des d'abans que nasque-ren molts dels quals ara vénen a fer classes de democràcia i honradesa, ja vaig viure el sentiment nacionalista i d'esquerres.
    Fer-se plantejaments de demòcrates, nacionalistes d'esquerra, amb un regidor, és manipular la decisió d'un poble com Moncofa que vote a l'esquerra, amb els dubtes de recolzar o no, al PP o *Psoe, és tristament decebedor, Fer-se portaveu d'un poble “el poble demanava transparència i canvi”, ficant al mateis partit?.
    L'apartat de les negociacions és molt curiós, el punt que mes es justifica és el cinquè, per que serà?.
    ANEM A PAMS
    El primer punt, molt dogmàtic, sobretot per les regidories que es tindran, tindrem “transparència”, sobre el que vol la joventut, serveis socials, etc. molt “locuaz”.( en espanyol, pa que s’entienda)).
    Segona, el vot “LLIUERE I INDEPENDENT”, “MOCIÓ DE CENSURA”, per favor, amb un salari, xic et tenen enxampat (típic de la política de el “Tortet”, eres jove, te creus que has ficat un “gol” ).
    Tercer. Dones l’Alcaldia, es veu que ja és de la teua propietat i respectes la democràcia, amb un regidor i fer dimitir a gent triada pel poble “chapeau”, i agafes la 1 ª Tt. Alcaldia, amb el 9 % dels regidors, açò si que és coherència.
    Quarta. Les regidories, són de gran responsabilitat “regidories transversals”, amb tot el respecte crec que et rius dels votants, no fare mes comentaris.
    Cinquena. La solució a tots els problemes.
    Que costarà el canvi, que el poble té por, que vos podeu enganyar, insultats, etc. Açò és victimisme i s'acaba en una proclama localista.
    El canvi de tendència i el primer que fan és assegurar-se un salari, “apesebra-ment”, damunt em diuen que “nou demòcrata” no viu a Moncofa. Sense saber-ho segur que serà funcionari i residirà bastant distància, quatre anyets, prop de la seua gran revolució particular i canvi, assumint com he vist en el Mediterraneo, grans responsabi-litats……, Hisenda, Urbanisme, Personal, etc. i assessor (no es veu capacitat, que necessita ajuda).
    Per desgràcia tenim bastants gent com alguns de vosaltres, en esta província, el “apesebramiento” ho has après pronte de Sr. Fabra, eres un viu exemple, amb un mínim de “poder”, ascendeixes a un salari públic, imagina't si tingueres la forcà de Don Carlitos, faries “carrera”,i si tingueres 1.208.603 con Camps, sols en tens 386 ( u menys ara el meu), seria l’ostia. Damunt et creus que la gent del 15 M, pensen com tu , no serà que estan contra dels que s’aprofiten els càrrecs com el teu exemple, per un sou.
    Crec que et hauries d'assessorar de Mª Gràcia o Remolar en Betxi i mirar alguns exemples com Arnau a Borriana i Marti Colera a Onda. Que ha passat. Feu malt per ignorància.
    No justifiques la meua postura, dient que sóc de PSOE, no. Estic segur que em vanaglorie com vosaltres de demòcrata i nacionalista, però amb experiència i molts anys de lluita, al final per a arribar a tindre un Camps, un Carlitos i un regidor nacionalista “*apesaebrado”, a i una gran responsabilitat en regidories. Lo del assessor es de risa, però Don Carlo ne te mes, tu tranquil xicot,
    Tenim el que ens mereixem.
    Dignitat, per favor.
    Un contribuent.

    ResponElimina
  7. Durant uns dies es venen dient moltes coses per el poble, poden ser rumors falsos o be verdaders, aixo ningú ho sabem, tan sols els implicats en les negociacions.
    Ací veniu dient que no voleu fer public lo pactat amb els dos partits per respecte, pues be, ja que el PP a fet public el seu pacte amb vosaltres, mitjançant una entrevista en una cadena local, i de ser cert em pareix que ens haveu estat enganyant i em senc mol defraudat com a votant vostre, per que no ho feu public vosaltres,ens desmentiu els rumors públicament, ens dieu el que ha ocorregut, perquè volem conèixer la veritat i per ací es diu que "el que calla, otorga"

    Pedro.

    ResponElimina
  8. Vull dirigir-me al CONTRIBUENT:
    DEsprés de llegir atentament el teu missatge em queden dubtes..Per què votares al BLOC? Què esperaves que feren? Anant bé les coses podrien ser la clau, com ha sigut, i decidir qui governaria i intentar canviar les formes de política (vease Isach). Segons tu no han encertat res de res...Què haries fet tu? M'interessa saber-ho perquè no entenc res de res, quina és la teua postura real?

    ResponElimina
  9. A vore, Josep té un treball fixe i estable, ara estarà en excedència d'ell per dedicar-se a la política (o siga, que res de lligat). Està clar que el PP o el PSOE poden tindre 12039019401940129034901940909 assessors però si el Bloc té un és un crim. Se vos veu el plumero!

    ResponElimina
  10. Per “1 dels 387 ha dit”
    Et diré que vote al Bloc, per ideologia i enyorança, en la meua vida només he militat en un partit fa mols anys que va ser UPV, abans tenia moltes vinculacions amb un altre que ni et sonara AEPV, ara com a funcionàri només estic afiliada a un sindicat, no tinc activistat política. No sóc de esta comarca, per això no conec molt la política de açi, però m'agrada este poble per les seues gents, la mar y la pau ( a més que tinc el meu treball prop).
    Que esperava que feren, molt senzill, realitzar la política del partit que representa i dels seus votants.Negociar dignament, sense imposar, dialogant democràticament, saber a qui i que represente (hi ha 4700 electors, només m'han votat 386), i qui tinc davant. Fer valdre el meu vot, en rebutjar o confirmar decisions per al meu poble, fer d'àrbitre i administrar disposicions coherents per al bé de tots, seguint uns principis ideològics, qualsevol dels dos partits necessiten el vistiplau del Bloc.
    Fixat que un vint per cent, d'allò que s'ha pactat és per a un salari i el restant és obvietats simplista (demagògia), ara de responsabilitats reals poques. Si vols canvis assumix una regidoria d'importància, “personal”, “hisenda”, urbanisme, però responsabilitats dels Servicis Socials i Joventut, que crec que no arribaran al 2 % del pressupost municipal (no lleve importància a estes regidories i la seua labor, crec que deuen potenciar-se, però si només hi ha un regidor, ha d'aprofitarse). Una regidoría que es podent fer canvits i controls, dime que cambis fara en la globalitat de la política local, si vols participar hi ha que mullarse.
    I si el famós Isach, no haguera renunciat a la seua regidoria i se n'anara a l'oposició sols, seria ell la clau,que haguera fet el Bloc?.Crec que la posició de l'antic alcalde és de ser una persona amb seny, haguera pogut donar-li la volta a l'ajuntament, (conste que mai no he parlat amb ell, ni tinc interes), podría seguir xuplan de pot, pero ara serán uns altres. Jo no conec la politica dictatorial que ha dut, degut a la poca vinculacio meua amb el poble, pero l'apariencia estetica i prosperitat, de alguns llocs, me pareixen prou be, pero em crec lo de la politica d'amiguisme, ja que es prou estesa, per desgracia.
    Creus que si fóra possible unes noves eleccions, després d'estes magnifiques negociacions el Bloc, haguera tret els mateixos vots?.
    ¿Si no hi haguera salari el regidor electe, hauria seguit realitzant el seu paper o haguera tingut motius justificats, per descomptat, per a dimitir i anar-se'n al seu lloc de treball i que entrara algú per ell?o igual haguera demanat el trasllat per la regidoria, destí més prop, (com la llei mana, se que és un dret),).
    Com vaig dir en el meu escrit anterior, si estem en contra molta gent d'eixa xusma, és per lo que fan i ara un regidor d'un poble de 4700 votants, que se l'omplila boca parlant de democràcia, (donant alcaldies) i lo primer que fa és “col•locar-se”, és un verdader exemple dels partits majoritaris corruptes.No se de cap regidor únic del PP o PSOE, a Catalunya o Euskadi, que haja fet açò, i mira que estos també se les donen de representar al poble, eh. i democrates honrrats
    Crec que de xiquets en comptes de llegir “el principito”, van llegir “el príncipe”.
    Salut.
    Un contibuyent

    1 dels 387 ha dit..., m'agradaria que em contestares algunes de les preguntes o reflexions, que he fet, em pareixes una persona coherent i integra, encara que amb tot el respecte i afecte, un poc inexperta (joventut), o serà enveja de la meua part per que tu encara creus en utopies, hi ha per cert no m'escrigues amb @, em pareix d'un sexisme encobert.

    ResponElimina
  11. Estes afirmacions les fas desde la valentia de l'anonimat o des de l'ignorancia? el teu to sona una miqueta sentenciador, com si la teua forma de vore les coses fora l'unica possible, la veritat absoluta...jo en la meua humilde opinió tant valida com puga ser la de qualsevol, no crec que la millor manera de fer visible un malestar siga donant lliçons, tu mateix. Per cert, molt bo lo del "principito" i el "principe", estic segur que eres un bon lector i has llegit els dos.

    ResponElimina
  12. En primer lugar decirte ,que respeto mucho tu opinion,pero por otro lado creo que lo ves desde otro punto que yo,porque tambien vote al bloc,y conozco a mas que lo hicieron,porque si soy del pueblo.Y se bien que el no buscaba colocarse,como se que si vive en moncofa,y creo que sbes mucho mas que yo de politica y de ideologia nacionalista.Pero tambien creo que no conoces la situacion en la que estabamos ni el rumbo de las negociaciones,como no conoces a josep y ni su intencion,el por su trabajo,estaba completamente incomunicado durante 3 o4 dias y no ha pedido un asesor sino un secretario como hace la mayoria de concejales y mas si tiene que asumir tanto,y su intencion no es otr que intentar representar al partido y sus votantes lo mejor posible,pues ya hubo un concejal del bloc que mas o menos actuo segun tu consejo y provoco la desaparicion del bloc y practicamente la suya,asi que,siento contrariarte pero yo apoyo por completo su decision.

    ResponElimina
  13. Per al Contribuend:
    Les ideologies, així com d'equip de futbol, són molt difícils de canviar. Per sort, els que som d'esquerres tenim diferents opcions a l'hora d'anar a votar, i per esta raò entenc que pugues dir que no votaràs més al BLOC. Malgrat això, potser que si et sents encara nacionalista i valencià d'esquerres, el BLOC (abans UPV) siga l'opció mes adient..almenys per a mi. Jo tampoc coneixia personalment a Josep Canós, però per ideals els he donat el meu suport... i coneixent un poc el percal que hi ha a Moncofa, amb l'exalcalde imputat, doncs comprenc perfectament la decissió presa. A més Josep coneixia a Picher (encara que no massa) de quan el tema del AVE i almenys això si tenien en comú al defensar els dos el mateix (canvi de traçat).
    Com a exmilitant de UPV supose que no et pareix be el bipartidisme excloent que tenim a la nostra terra, on han dut a terme un estatut vergonyòs per a qualsevol valencià que es senta orgullòs de ser-ho. Açò és la lluita de David contra Goliat, i a mi no em pareix malament que alcem el tir per arribar el més alt possible (tinença d'alcaldia i renuncia d'un imputat). Tens raò que el PSPV i PP tenen molts més vots...però per això no hem d'exigir el que creiem just? DIns de la meua inexperiència en la política i utopia juvenil crec que hi ha axiomes que no són certs, almenys com a tals, com aquell de que tots els polítics són iguals o la majoria sempre té la raó. Cadascú hem de luitar per les nostres idees i pel que pensem que és just.
    Si encara estàs actiu laboralment, vol dir que encara eres jove per continuar creient (com a la cançò del Serrat)que podem canviar les coses.
    Allò de la @ no ho he entés, jo la escric a voltes per posar la meua direcció de Twiter, no amb caire de génere. No sé he contestat tot..però sols més diré que cal deixar treballar al nou equip de govern, i ja anirem jutjant...
    Si que estic d'acord amb tu que Remolar a Betxí és l'exemple, i per això crec que algun dia (per que no?) potser que a Moncofa i al País Valencià .....una utopia segurament, peroò qui anava a dir que el Vila-real li guanyaria alguna volta al Barça o al Madrid i jugaria la Champons?

    ResponElimina
  14. Be,

    Només dir-te que crec que estem d'acord en prou coses, i m'agrada el aspecte dialogant, en esta segona aportació demostres més pragmatisme polític que utòpic, pots ser una futura aposta en l'ajuntament de Moncofa, ets una persona amb idees clares i sabràs disfrutar de la vida.

    Solament per tancar esta xarraeta, m'agradaria, si tu així ho vols, que em donares la teua opinió d'algunes de les reflexions que vaig fer en el meu escrit, com la possibilitat de la no renúncia de l'exalcalde (per cert no sabía que estava imputat, a tant arriba la corrupció local?, ja et vaig dir que desconeixia la política municipal), igual que el del salari per eixes dos regidories i no l'assumir altres de mes responsabilitat i interés per a un canvi de gestió real.
    Per cert mai he dit que no tornar a votar al Bloc, o almenys això crec, no haber escric res, encara que se presente qui siga, seguiré votant al nacionalisme de esquerra, no canvie, només he exposat que no m'ha agradat l'actitud de què representa el partit en les negociacions, a assumir poques responsabilitats i si un salari (per a la meua és una fica de pata, per un interés personal, el temps ho dirà, en alguns pobles ha pasat).
    Dir-te per a acabar, que conec a un senyor d'Oliva, que mana un poc en el Bloc (vaig estar amb ell el dissabte, i en el 76 a València, allò t'haguera agradat) i vam parlar del tema, però no ho vaig a exposar ara com suposaràs. Lo de la @ per a incloure els dos sexes, és que ho veig en alguns seudointelectuals i em pareix deplorable i masclista, a poques dones voras utilizar.
    Respecte als altres em contesten, ells mateixos, el de donar classes, serà deformació professional, ara el de la veritat absoluta, deus llegir a Kant. Per cert he llegit els dos llibres i son molt bons, tens anys per davant per a la bona lectura, hi ha que formar-se en tots els aspectes, cal comparar, i així poder potser parlar amb raciocini i no confondràs ser arrogant, amb dialogant, donar classes a exposar opinions. Respecte al anonimat, soc funcionaria i cara al public, ames ames el tema es sobre unes opinions de eleccions publiques no res personal. mira els altres participans, en el Bloggs se sol fer, obrit un poquet. Xicot, relaxa't i guarda la feromones que la vida és llarga. Miquel o Miguel.

    Ja no vaig a escriure mes, ha sigut un plaer “1 dels 387”, que continues sent un demòcrata d'esquerres i nacionalista (we can), eres una persona com cal, et desitge felicitat en la teua vida.
    Arribarem al “desideràtum” de País Velencia.

    Salut
    Un contribuent.

    ResponElimina
  15. Quan hem vaig enterar que havien demanat assumptes socials i joventut, hem vaig quedar un poc sorprés, ja que deien que demanaven "regidories de pes" i pensava que es referien a hisenda, urbanisme o algo així, per poder fer un control més ferm....després de llegir les sues explicacions no em van convencer massa, i crec que els tirs van més per guanyar-se vots de cara a un futur (de la gent jove i dels més necessitats-que potser és el mateix-).
    Si Isach no hagués renunciat, el BLOC haguera pactat amb el PP, com han fet a L'Alcora o a TOrreblanca o mantindres neutral, de manera que també governaria el PP. A partir d'aquest supost....Isach hauria dominat l'oposició i el PSPV tindria més força que el BLOC, obligant-lo moltes vegades a pactar/votar amb el PP i fer-lo el roïn de la película per a molts votants progresistes. S'hauria quedat entre dues aigües perilloses plenes de taurons...pero tot açò ja es una altra película.
    Allò del salari, alliberar-se, ho ha justificat i no em pareix malament si demostra que s'ho guanya. Lo de l'assesor si que em pareix pitjor, som un poble menut...Crec que hauria de tenir prou capacitat per portar-ho sols i recolzar-se en el partit per a prendre les decissions. de totes formes hi ha un article al blog del Nomdedeu sobre aquest tema que et pot resultar interessant.
    Per ací estaré per seguint opinant i sols opinant, ja que m'agrada massa la meua feina com per a alliberar-me jeje...
    Adeu!

    ResponElimina