dimarts, 7 de juny del 2011

És el moment de les explicacions.


Benvolgut/da Monconfí/na

el BLOC ens agradaria que ens dedicareu un moment del vostre temps per explicar els motius de la nostra decissió. Esperem resoldre els vostres dubtes i aclarir molts conceptes distorsionats per gent que te interessos personals i no ideològics.

Primer dir que, el poble demanava transparència i canvi. El BLOC davant d’aquestes premisses principals, elaborem una estratègia per portar-les a terme.

Per aconseguir transparència i un canvi, el BLOC devia ficar algun element per poder controlar el que es fa i es desfà dins de l’ajuntament. Vam estudiar dos opcions: no pactar (comument dit “tot a ple”) o pactar en alguna formació.

La primera opció: NO PACTAR.

En inici vam estudiar no pactar i ens vam ficar a estudiar les possibilitats que ens podia oferir aquesta posició. Vam descobrir que el BLOC podría votar en els plens certes coses però en moltes coses que es fan des de l’ajuntament no podríem fer res o inclús ni enterar-nos.

Davant d’açò, vam anar a preguntar a diferents col·lectius que estaven en aquesta posició i quina experiencia ens podien aportar. La nostra sorpresa va ser que generalment la gent té el “NO PACTE” molt mitificat i els col·lectius ens van dir que era una posició on moltes de les coses que es feia en els seus ajuntaments no s’enteraven (no perquè ells no volguessen) i inclús els diferents governs feien “triquiñuelas” polítiques perquè la informació els arribara tard o que no arribara de cara al ple en totes les seues conseqüències.

Aleshores, vam vore que molta de la informació que podría passar pel nostre ajuntament no ens arribaria o ni ens enterariem i podrien fer el que ells volguessen. En aquest punt vam decidir que si volíem continuar fidels als dos principis en especial al de transparència havien de trobar una altra opció per poder vore tot el que es fa dins del nostre ajuntament.

Exemples de NO PACTE:

a) Demanem una copia dels pressupostos i ens tarda 3 mesos en arribar o no arriba, si estas en el equip de govern tarda 5 minuts.

b) Els “dedazos” i els amiguismes tampoc els podíem controlar. I un llarg etc.

Segona opció: PACTE.

Aquesta opció era la més complicada i la més dura de decidir. Amb qui PACTEM? En el PSOE “esquerres” d’Isaach o en el PP de “dretes” d’Eduardo?

Una decisió molt difícil i vam començar a preguntar als nostres votants, la majoria responia a la paraula CANVI però no volien a Isaach però tampoc al PP.

El BLOC va entendre que el nostre poble volia un CANVI però no de COLOR (perquè per ficar a un o l’altre si eren els dos iguals en diferent xaqueta), sino de MANERES i noves formes de fer política.

Ja teniem el primer punt per començar.

Per poder donar un canvi real al nostre poble el BLOC hauria d’estar en una posició forta de governabilitat que donarà la possibilitat d’enterar-se de tot el que passa dins del nostre ajuntament i donar tota la transparència possible per la gent de Moncofa i per això vam descartar anar “TOT A PLE”.

Però encara faltava alguna cosa, que era: Com el BLOC pot tindre llibertat i independencia per poder votar sense aferrar-se a una coalició? Amb el que denominen el VOT LLIURE.

El BLOC tenia els primers dos punts clars per començar les negociacions, VOT LLIURE que ens donava la independència de vot per poder decantar-nos cap a un canto o cap al altre en benefici del poble sense fer moció de censura i una POSICIÓ FORTA DE GOVERNABILITAT perque tot el que passava dins del nostre ajuntament poguerem enterar-nos i actuar de manera contundent per poder CANVIAR i donar TRANSPARENCIA al nostre poble.

Els altres punts dintre de les negociacions eren clars, havíem de elaborar un resum de tot el nostre programa per vore fins on podiem arribar amb les dos formacions. Els adjuntem seguidament:

1. Polítiques de participació ciutadana. (Plens mensuals, consell consultius,explicacions públiques,etc.)

2. Foment de l’ocupació per minimitzar l’atur i distribuir el treball municipal de forma transparent, justa i rotativa.

3. Polítiques de juventut.

4. Polítiques de garanties socials donada la situació de crisis per afavorir als col·lectius més afectats.

5. Urbanisme sostenible.

6. Polítiques educatives: ajudes pel món educatiu (menjador, llibres, guarderies, etc.)

7. Foment d’accions culturals i potenciar les arrels tradicionals del nostre poble.

Amb tot això comencem les negociacions, tenses i amb molta pressió.

El resultat de les nostres negociacions és converteixen en:

  1. La Posició de governabilitat per poder controlar que no hi haja res “estrany” i donar TRANSPARÈNCIA al nostre ajuntament és la 1era Tinent Alcaldia per al BLOC.
  2. El CANVI és transforma, per iniciativa del PSOE, amb la renuncia de Jose Vicente Isaac (i de ningú més) i l’aceptació per part dels socialistes del VOT LLIURE i INDEPENDENT del BLOC, és a dir el BLOC pot donar el seu vot a favor al PP. (El PP ens va donar aquesta condició indispensable del VOT LLIURE però sense que poguerem fer un moció de censura quan volguerem).
  3. I el BLOC dona l’Alcaldía al grup PSOE perquè el BLOC és conscient de que ells només representem una minoria i per respecte a la democracia no era coherent que el BLOC tingues l’alcaldia.
  4. També s’aconsegueixen dos regidoríes com la de juventut i serveis socials perquè creiem que desde aquestes dos regidories transversal podem fer molta faena en tots els camps i nivells (el jove agricultor,el jove empressari, el jove en atur,etc.).
  5. Respecte a l’alliberament del nostre candidat, entenem que si ha d’assumir una tinent alcaldia, dos regidories, controlar que tot es faça bé dins del ajuntament, donar transparència i lluitar per un canvi de maneres de fer política, creiem que és coherent que l’obtinga però sempre amb el salari controlat i d’exposició pública per a tot el poble. Un salari igual al que cobrava en el seu treball actual.

Amb tot això el BLOC creu que té les ferramentes suficients per deixar que el nostre ajuntament siga una casa de vidre amb molta TRANSPARÈNCIA, hem donat un CANVI perque la gent que es queda no esta pressuntament tacada per les maneres de fer de les anteriors legislatures, l’ajuntament queda preparat per noves idees, preparat per un canvi real i esperat per t@ts.

Nosaltres hem expossat tots els nostres pensaments al poble perquè tinga tota la informació i que puga després valorar per ell mateix, no volem amagar res. No parlarem de les coses que ens van fer uns i uns altres durant la negociació per respecte a les dos formacions.

Sabem que el poble te moltes pors, sabem que el canvi costarà i anirà poc a poc, sabem que ens poden enganyar, sabem que serem insultats, criticats i a vegades repudiats i que no podem contentar a tots però nosaltres ens mantindrem ferms i no doblarem mai els nostres principis i idees que vam transmetre durant tota la campanya, els nostres votants volien que treballarem pel canvi i estem treballant i encara que s’utilitzent totes les trampes en contra nostra continuarem lluitan pel nostre poble fins al final.

Moltes gràcies a tot aquells que ens han recolzat i a la resta del poble per escoltar-nos.

62 comentaris:

  1. Crec que us mereixeu un vot de confiança,anem a pensar en positiu i veure que les coses poden canviar i esperem que en tot moment estigau al corrent de tot el que pase.

    ResponElimina
  2. Fareu auditoria????? Per saber com estan els conters???

    ResponElimina
  3. El poble el que vol saber i per la qual cosa volia fer fora el PSOE era per a tindre via lliure per a fer una auditoria, ja que en tots els dines que han entrat en els últims 6/8 anys hi que hi haja la deuda que diuen que hi ha volem saber on han anat destinats i el "forat" real que hi ha. Espere que ja que esteu pregonant tanta "TRANSPARÈNCIA" una de les primeres mesures de cara al poble sigi aquesta.

    ResponElimina
  4. després de llegir les raons per les quals heu recolzat al psoe, la veritat és que ja em quadren les cosees, aixina i tot deurieu de fer una auditoria, ja que la gent volem saber com esta el percal a l'ajuntament. I per lo del comentaris dels acolits del PP, ni cas...només intenten que justificase i ficant al bloc com el causant del mal de tota l'humanitat, esperava estes reaccions, però no tant exagerades... anims

    ResponElimina
  5. Primer hem de donar un govern per al poble i després començarem a desenvolupar el nostre programa electoral.
    Demanem confiança i una oportunitat.

    ResponElimina
  6. Crec que el canvi del que parleu no és ni serà possible amb al camí que haveu pres.
    Crec que la famosa auditoria ni es farà ni hi haurà intenció de fer-la.
    Crec qeu el millor exemple per a deixar triomfar la democràcia és donar la comfiança al grup més votat, que per a això s'acudix a les urnes.
    Crec que obligar a dimitir a part de la corporació anterior vos perjudicarà més que vos ajudarà.
    Pel que sé, el poble es sent decebut i es queda amb la imatge que haveu donat de vendre-vos a canvi d'unes condicions materialistes.
    Haveu promés canvi i haveu pactat amb els mateixos que hi havia.
    Haveu promés preparació, i en la pròxima corporació no hi ha ningú amb una experiència política considerable.
    Tenieu la millor carta de la baralla i no l'haveu sabut utilitzar... no teniu l'acceptació popular

    ResponElimina
  7. Estic segur de que ho fareu molt bé. No vos deixeu enganyar per ningú. No sou esclaus de ningú i teniu llibertat per votar en contra o a favor de qui siga, sense lligams.
    Ànim que segur que fareu un bon treball i finalment la gent de Moncofa ho sabrà valorar.

    ResponElimina
  8. Aquesta explicació demostra el trellat i les ganes de fer la faena ben feta. Endavant!!

    ResponElimina
  9. Lo que no hem pareix llogic es que la gent es senta tan decebuda sense donar-los una oportunitat. Millor esperem a vore com van les coses i despres, si voleu, parleu. I en quan la l'experiencia en politica, al PP crec que tampoc hi ha gent amb massa experiencia...
    Si molta gent es parara a lligir el que eu escrit aci, no parlaria tant de sobra.
    Pense que aneu per el bon cami.
    Anim.

    ResponElimina
  10. Carta oberta a En Josep Canós. Amb molta claretat, és veu com l'unic objectiu era pactar amb el PSOE.Era la ordre que havies rebut des de València. I com si d'un sainet es tractara, tindrás alcalde de "progrés o no", ni més ni menys que el cuart de la llista socialiste, has convertit un porjecte de canvi en un timo, el major que ha conegut Moncofa, contestam a les seguents preguntes:
    ¿Qué saps del nou candidat a alcalde, cuántes vegades has parlat amb ell?
    ¿Quína negociació política de projectes per a Moncofa has portat amb ell?
    ¿Quín futur te Moncofa construit sota un pacte firmat abans de coneixer qui el durà a terme?
    ¿Quina formació i quina trajectoria política te el nou candidat?
    ¿Tindrá molts contactes a les distintes administracions i será molt conegut entre els socialistes?
    ¿saps quí serà el nou assesor de l'alcalde a partir del día 13 de juny? jo si, el Sr. Isach, al fi i a la cap ell el fica d'alcalde no tu i se n'ha saltat no més que al segón i a la tercera. Llogic havera sigut Navarro d'alcalde, però com té principis pareix que no convé a Isach (no Isaac)i tú dispost a tragarte el que et dona el que tu envies. Mare quina colla, si tens un poc de dignitat te recepte un poc de la teua medicina: DIMITIX.

    ResponElimina
  11. Aço es el que vol el PP que Josep dimitixca per manar vosatros,quin mal perdre,vos a torejat a tots i agarrat el bou per els cuernos, digau lo que digau, Josep ben fet!! Estem contents del resultat i de l'explicació,ara si que hi ha canvi.

    ResponElimina
  12. bé, jo veient-ho des de la barrera em pareix que hi ha gent que te molt mal pedre... totes ixes exigencies, tota ixa critica destructiva se la podrien aplicar també als "seus", ja que fins als ultims dies eren la primera opció per a pactar... ara hi ha que respectar elnou govern i confiar en que la cosa funcione, sino d'ací 4 anys els ho farem pagar en les urnes, això sí, els del PP ha vore si comencen a posicionar-se com una bona oposició i no fan com els ultims anys que ni fu ni fa, que la tasca de l'oposició és molt important, no només és manar i si no mane m'enfade. Sigam coherents! anims al nou govern i que es fique a treballar pel poble amb totes les ganes i amb trellat

    ResponElimina
  13. Canvi? per a què? per a que guanye el PP? mira que son listos! només pensen en ells, ells mateix es van montar una pelicula on eren els protagonistes principals, però l'actor principal és Moncofa i no ells, i això els ha tocat els collons, que per 8 votants no han tingut la majoria absoluta i a més que no hajen sabut ni negociar un pacte de govern, mens mal!! mens mal que no han entrat estos a l'ajuntament! amb ixa mala baba i ixe mal pedre a saber de lo que hagueren pogut ser capaços de fer... sino heu sabut negociar un pacte, com hagueren sabut governar un ajuntament??? mareeeeee!

    ResponElimina
  14. Pese a qui li pese, el canvi ha arribat. Ja sabem com és la política: et jutgen sense donar-te ni una sola oportunitat de governar. Em pareixen lamentables els arguments, per dir-lo d'alguna manera, d'alguns del PP, que ja et tatxen de peseter, interessat, etc. Ara només espere que facen una oposició de treball i no d'insults i males paraules. Enhorabona a la nova formació Bloc-Psoe i a treballar pel poble, que és el que s'ha de fer!!!

    ResponElimina
  15. Molt be, no haveu publicat el meu comentari, nomes publiqueu els que vos son favorables, comenceu be, manipulant. Enhorabona per el sueldo. Sou igual que el que s'hen va.

    ResponElimina
  16. No crec que Josep siga un peseter, no ho crec, però tampoc crec que ha sigut sincer, en carta oberta, li plantege unes preguntes, espere una resposta. Molt agrait.

    ResponElimina
  17. ací hi ha molt d'enrabietat del pp que segurament és la primera vegà que visiten este blog. I només ho fabn per a soltar brofegaes, molt bé! quin senyorio, el no saber perdre i anant difamant només servix per a donar-nos compter de que s'ha pres la millor decissió. Anims BLOC!

    ResponElimina
  18. "EN QUINA BOCA MES PLENA DIEU QUE EL BLOC S´HA VENUT PERO NO VOS OMPLIU LA BOCA PER DIR LO QUE EL VOSTRE PARTIT A FET EN LES NEGOCIACIONS. NO HI HA MES CORRUPCIO QUE OFERIR DINERS PER A QUE CALLEN I VOTEN A FAVOR DE EDUARDO PERQUE SUPONG QUE SABEU QUE EL SEU PARTIT LI HA OFERIT AL BLOC TREBALL PER A TOTS ELS QUE FORMEN EL PARTIT I PUJADES DE SOUS A CANVI DE LA RENUNCIA DEL VOTO. SI QUE VOL EL PP AL POBLE QUE NO HA SABUT NI NEGOCIAR I QUAN S´HAN VIST LÁIGUA AL COLL HAN COMENSSAT A REACCIONAR PERO COM SEMPRE JA ERA TARD; ES MES FACIL CRITICAR QUE TREBALLAR UNITS." este comentari la tret de laplanaaldia perquè m'ha cridat l'atenció, algú em pot dir que hi ha de cert en tot açò?

    ResponElimina
  19. Pregunteu a la gent del bloc qui ha practicat llealtat en les negociacions, i sabreu la veritat. Seguixc fent la pregunta quin programa, i com s'arriva a un pacte sense candidat, ara el candidat ha sigut imposat per Isach, que esperes del candidat, ja has tingut alguna conversa amb ell. Molt agrait d'obtindre les vostres respostes

    ResponElimina
  20. Josep, tenim pendent un café,te desitje lo millor, perque és lo que convé al poble, encara que crec que t'has embarcat sense coneixer la tripulació i el capità, ni el rumbo i tindrás que remar per més d'un. Per cert, Pepe Franch te un blog molt independent i ell no d'eixa anònims; al final pareixereu la bassura de la plana al dia o la rodalia, tant per les noticies com pels comentaris, els anònims retireulos.

    ResponElimina
  21. Ens agradaria que tots ficaren el seu nom pero les coses són així i no volem censurar a ningú.

    ResponElimina
  22. Ja vaig escriure l'altre dia i ho tornaré a fer avuí perquè sembla que si un servidor no pensa com vosaltres és un "pepero"(expressió més que lamentable, i no és així, encara que no sols a nivell municipal si no estatal s'ha posat de moda ixe tipus d'apel·latius denigrants, siguem realistes, ni el PP és Franco ni el PSOE és la massa obrera que reivindicava uns drets dignes a la revolució industrial), però tornant al tema i ensumant el que es pot escoltar pel carrer, la conclusió és prou clara: mentides.
    Ni el Sr. Isach dimitix pel bé del poble, ni el pacte PSPV-BLOC l'ha demanat la ciutadania a les urnes (ambdues reflexions han sortit a premsa), ni el tan anhel·lat canvi es pot portar a terme, perquè, com molt bé he llegit per ací, saltar-se uns quants a les llistes (m'agradaria saber que en pensen ells) i donar l'alcaldia al Sr. Picher no ha sigut decisió del BLOC, és normal i ho voria un cec, que en aquest fals pacte l'antiga corporació no està a la vista però sí que hi es al darrere. Per una altra banda, diria molt a favor del pacte que es fes públic el document signat per ambdós agrupacions polítiques, el poble se n'adonaria de la transparència que tan haveu predicat... i per acabar, i crec que és el que pensa tothom, en aquest poble -com en tots- hi ha gent de dretes i gent d'esquerres, la dreta ha votat a la dreta i l'esquerra, per no votar al PSOE en una mostra de càstig però incapaç de votar al PP per una ideologia un tant arcàica, ha votat al que passava per allà, en aquest cas, el BLOC. I aquest no ha sabut llegir la veritable intenció moncofina.

    ResponElimina
  23. "la dreta ha votat a la dreta i l'esquerra, per no votar al PSOE en una mostra de càstig però incapaç de votar al PP per una ideologia un tant arcàica, ha votat al que passava per allà, en aquest cas, el BLOC. I aquest no ha sabut llegir la veritable intenció moncofina". Menys mal que hi han sers superiors com tu que ens il.lustres amb la teua sabiduria... fora conyes, ja cansa una miqueta el no saber encaixar la "derrota"(jo no ho diria aixina, perquè en l'oposició podeu fer molta feina).

    ResponElimina
  24. A vore si aneu traent un altre argument per defensar l´empastre que heu fet que el dir mal perdedors a la gent que no pensa con vosaltres, que pr cert, es moltisima. De primeres el PP no ha perdut, que per algo va ser la llista més votada. Segon, no vull pensar que les intencions de Josep Canos siguen dolentes pero pense que una persona, per molt tinent alcalde que tinga que ser no és suficient per canviar res. Tercer, el que diga que asó és un canvi en la optica del pla venen ulleres graduades. Han voigut carregar-se al Sr Isach i l´han tret per la porta gran i a hombros perque damunt queda que ha renunciat per el be del poble. Per últim dir que podeu acusar al PP de no saber pactar per escusar-vos pero el que esta ben clar és que el BLOC no ha tingut mai la intenció real de pactar amb ells, ha sigut tot un paripe per cobrir aparencies, perque l´odí que li tenen molts nacionalistes a la dreta centralista és molt més fort que les ganes de fer-li be al nostre poble. Teniu 4 anys per davant per demostrar que valeu pero com he dit abans u asoles no es suficient, i vos heu juntat en els mes debils, que si arreglen sa casa ja faran massa i tot. Vos desitje sort perque sera bo per al poble pero qui mal comensa...

    ResponElimina
  25. El pacte en el PSOE no era clar, fonts m'han dit que el PP no va saber negociar perque van pecar de prepotencia i dire més, fins l'ultim dia encara pensaven d'anar al PP pero ells van fer una negociació vergonyosa. Crec que els votants del PP hauríen de pensar com i perque ha passat aço, potser Eduardo i la llista no eren tan valides, perque no saben portar ni una negociació que en principi estava tancada, pq el BLOC ho tenia clar, el PP era la opció més fiable.

    ResponElimina
  26. "Menys mal que hi han sers superiors com tu que ens il.lustres amb la teua sabiduria..." Per lusions, he de dir que estic escrivint en aquest fòrum últimament i hi expresse la meva opinió, mai ha sigut intenció menysprear ni faltar al respecte a ningú, i si ho he fet demane públiques disculpes.
    Dit això, veig que hi ha gent sol·licitant respostes per part del Bloc i no li son faciliades, mal fet, espresseu-vos igual que ho fem nosaltres i coneixerem la vostra postura en els aspectes que vos reclamem.
    Jo, particularment, i deixant l'eterna discussió sobre guanyadors i perdedors (o mal perdedors segons diuen per ací)ja que ací la única figura que pot guanyar o perdre (més perdre) és el poble, agraïria una aclaració sobre les exigències que ha fet el BLOC per a pactar; se'm podria explicar el tema de l'ASSESSOR personal per al cap del partit? Qui és, com li diuen, d'on és, quina titulació/experiència aporta, quines tasques ve a portar a terme? Quin serà el seu salari?
    Per últim, al facebook s'ha convocat una assistència massiva al ple del Dissabte....

    ResponElimina
  27. Abans de res vull dir que continue sent un dels 387, jo no renegue del meu vot ni de les meues idees. Potser que esdevinga pepero d'ací a uns anys com algú que ha opinat al blog, però ara mateix ho dubte moltíssim. Per aquesta raò veig sospitoses moltes opinions de gent que diu ser nacionalista i tot això. (Si algú vol explicar-m'ho, dalt té la meua adreça al twiter)
    Si que vull afegir-me a demanar les explicacions en l'assumpte de l'assessor per a Canós, ja que ho trobe fora de lloc, amb el seu alliberament crec que és suficient.
    També vull dir que generalment a la política mai hi ha vencedors ni vençuts (almenys això volen fer vore tots el que perden), es tracta de que guanyem tots i sobretot el poble i els que vivim ací.
    Això del Facebook que he llegit abans per ací dalt ... d'on ha eixit? La veritat no sé si em fa feliç de vore que serà una festa de la democràcia o cal estar preocupat per si els que han guanyat les eleccions venen a demostrar lo contents que estan. Espere hi hja civisme i respecte.
    Acabe de llegir allò de la legislació que no deixaran ser alcalde a Picher el dissapte, i que haurà d'esperar fins la setmana que ve... curiós almenys...
    Espere vos tranquilitzeu un poc tots i deixem fer. Serà complicat dur l'ajuntament amb el seu funcionariat sense un equip de govern sòlid i experimentat, però tots hem començat sabent poc i hem aprés dia a dia. La mitjana d'edat a l'ajuntament ha baixat considerablement i això és motiu d'alegria.
    Sort i seny Canós!

    ResponElimina
  28. algú s'ha preguntat el què realment volen els del PP? jo vull pensar que no ho estant fent a drede, vull pensar que és una "pataleta" i que amb el temps se'ls passarà... no crec que vulguen que passe cap empastre, no crec que el causent volent, vull pensar que son gent civica i inteligent que amb el temps es donaran compter que lo millor que poden fer "és treballar" per Moncofa i pensar que els del Bloc tenen el "vot lliure" i si fan una oposició correcta en més d'una vegà tindran recolzament de part del Bloc. Què millor promoció del PP, que les seues propostes i les seues negacions a projectes inviables siguen recolssats pel Bloc? estan en una situació millor de la que pensen, estos ultims anys practicament no tenien ni vot ni veu, però ara si conseguixen fese vore a base de treballar ho tindran tot de cara... espere que deixen governar i que comencen a donar ejemple de consens i saber estar, perquè tota esta "campanya de desprestigi" volent o sense voler(que si este del Bloc vol cobrar animalaes, que si l'asessor cobrarà més encara, que si als del bloc els han comprat amb boses del fem plenes de diners, que si els del Bloc estan tots renyits,que si la policia va anar l'altre dia a la seua sede perquè estaven matanse, que si ixe del Bloc és un foraster que hasta fa 4 dies no sabia on estava Moncofa, que si no saben dialogar i mai volien pactar amb el PP...), que estan fent és vergonyos. El Bloc ha pactat amb el Psoe i ja està, no hi ha volta de fulla, no hi ha perquè estar plorant i tirant merda desde el rencor i els personalismes, no crec que siga la millor manera de fer anar avant el poble, no esteu donant ejemple, tot lo contrari, només esteu ensegats per la vostra rabia i això no és sa, ni per a vosatros, ni per al govern legitim que sa format amb el pacte psoe-bloc ni per al poble. Jo sere el primer que aplaudiré el canvi de conducta, i jo sere el primer que li dire algu dels del colectiu del bloc que amb els del PP les coses poden anar millor, però hui per hui no ho puc dir... i em sap greu.

    ResponElimina
  29. Aixó que has escrit Miguel està molt ben dit, els del PP(quan em referix als del PP,ho faig generalitzant perquè com en tot hi ha de tot), el que tenen que fer, es a base treballar demostrar-los als del Bloc de que s'han equivocat en no pactar amb ells, però no fent el que estan fent en l'actualitat.

    ResponElimina
  30. bé, el sainet que estan montant els del psoe no ajuda molt a la causa, que es diga... però és veritat que l'actitud del PP també vindra condicionà per una part dels seues votants o igual m'equivoque i ve directament del colectiu. És el fer el "paripe" victimista, també fan molt bé el paper de rei injustament destronat que cala molt en la gent i més si son votants seus. Tot açó està contextualitzat també a nivell del país, on en les eleccions municipals el PP ha arrasat al Psoe, però que en Moncofa per "8 vots" no han pogut tindre l'ansiada majoria absoluta. Bé, el Bloc no anem a enganyar-nos, és un partit minoritari que en Moncofa estava desaparegut en combat, on uns pocs joves i no tant joves l'han tornat alçar, segurament com a resposta de gent d'esquerres on no volien un govern amb la forma de fer politica del sr.Isach . Gent que ha fet una campanya amb un lema ben clar "el canvi és possible", i al que els de PP s'aferraven després dels resultats electorals... clar, un canvi? un canvi per a que mane el PP, no? però en democracia no és sempre blanc o negre, encara que quasi sempre,i els del Bloc pense i he parlat en més d'un d'ells ho tenien molt clar, van a donar recolzament al PP, tot açó fins que van entablar les negociacions, on es veu que tot va canviar... el perquè? no ho se, però un abans i un després va ser que el psoe va començar a menejar-se com mai abans ho havia fet, havien fet més reunions i asamblees amb els militants, que en anys. I fruit d'aixó, van fer renunciar al sr.Isach(cosa inpensable), ahí el psoe de Moncofa es va apuntar el tanto definitiu, ja que "netejaven" i amés conseguien que els del Bloc quedaren com els causants. Bé, una vegà renuncia el sr. Isach i els donen el mateix que el pp(o quasi el mateix) el del Bloc pacten amb el psoe. un pacte amb el PP des d'un principi era correcte vist el panorama que hi havia en el psoe, però després de les negociacions i amb la renuncia del sr. Isach ja no ho era tant. No crec que els votants del Bloc entenguren que pactaren amb el PP, i més renunciant l'exalcalde. Açó només reflexions que em faig després de vore com esta el tema en els periodics, en el facebook, ací al blog... per aixó crec que els del Blocal seu pareixer han fet una bona decissió, encara que s'ha pres més pel tema del "pacte natural" que perquè els del Bloc siguen uns estratyegues politic de nivell, per a mi tant per part del psoe (de foma molt interessada) com er part del pp (perqu algu hi ha que enfoca-li tota la rabia) s'està exagerant el paper politic del Bloc, que per a mi és més de circunstancies.

    ResponElimina
  31. Perfavor, com a membre de la taula de negociacions demane, que es desmentixca la insinuacio publicada a la plana al dia i a la que es fa referencia en aquest blog, en la qual es diu que el partit popular ha oferit diners i llocs de treball a l'ajuntament per a comprar el vot dels membres del bloc. Gracies.
    Rocio Martínez

    ResponElimina
  32. Realment no se qui ha escrit esta contestació, pero se necessita ser ... per contestar aixina a Rocio no vullc que el publiques pero te dones per enterat, ni fea falta contestar i menys a d'ella, eres un cobarde sense escrupuls i te ho dire a la cara no mes m'entere qui eres re canalla. on t'has criat pa ser eixa clase de mala persona, que no saps el que pasa d'açi una semana.

    ResponElimina
  33. La diferencia es que les opinions pot tindreles qualsevol, siga del partit que siga, militant o no de un partit politic, radical o no de cualsevol partit, pero que el propi Josep Canos fique en el seu mur de Facebook este tipo de acusacions, es molt fort!! Si comença ell personalment aixi, no se com acabará, ara te que pensar que representa, vullga el poble o no, a Moncofa, i fer aquest tipo de acusacions a uns ciutadans sense cap tipo de proba es delicte. Vaig a estalviar-me la meua opinió respecte a este xic, pero fent estes coses diu molt de la seua forma de actuar.

    ResponElimina
  34. Realmente es empezar mal, se estan diciendo muchas cosas, yo estoy indignado, esta situación es debida a la cabezoneria de unos por echar a Isach, sin comprender que debiera estar ahi para pedirle explicaciones por todo lo que saldria en la posible auditoria externa que se iba a realizar, y que ahora, habiendo oido por la radio los puntos principales del pacto PSOE-BLOC, y no estando la auditoria en ellos, es más evidente que va a pasar a ser mero trámite de campaña para sacar votos y se va a quedar en humo. Estoy indignado, de ver cómo alguien que tiene que ser Teniente alcalde (porque todavia no lo es) va lanzando acusaciones graves a miembros de la posible oposición, estoy indignado de ver que vamos a tener más de lo mismo en el Ayuntamiento, ya empezando por ocultar lo que el pueblo a pedido con sus votos, que es en primer lugar, una auditoria externa. Estoy indignado de ver cómo un partido que va a formar parte de la corporación está dividido y desestructurado, poniendo de Alcalde a alguien que no ha sido votado para tal fin. En conclusión, y por si no ha quedado claro, ESTOY INDIGNADO.

    ResponElimina
  35. encara no he vist que el pp desmeentisca cap dels comentaris que fa ningu ,¿com teniu la cara de demanaralgo aixi?la diferençia es que vosaltres ho feu anonimament i ells no.I no feu demagogia perque la contestaçio no es fa directament a rocio.Açi ara ni ha transparençia aneu en compte

    ResponElimina
  36. entiendo como os sentiis porque en unaentrevista que le han hecho a eduardo a tragiversado lo que ocurrio en las negociaciones y el tambien se debe a su puesto

    ResponElimina
  37. Al comentari del 9 de Juny a les 10:54, jo voldria fer-li unes preguntes: 1.Per que en lloc de anar a escoltar les propostes de pacte del PP, no vareu raonar sobre ixes propostes que vos estaven fent (el primer divendres)?? 2.Per que vareu dir que el cap de llista del Bloc estaria fora el dimarts, dimecres i dijous i que ja vos reunirieu en els del PP el divendres (cuan era mentira que no estaria)?? 3.Per que va arrivar el dijous i ja estava clar que anaveu a pactar amb el PSOE sense haver dialogat amb el PP (que tenieu fins i tot hora al notari per a firmar amb Isach)?? 4.Per que dieu que ho tenieu clar (referint-se al PP) si ni siquiera vareu obrir la boca en la primera reunió?? 5.Per que dieu que el PP no vos donava el vot lliure i vos obligava a no fer una moció de censura, si en el paper que vos varen donar i que ara es public, fica tot el contrari!??
    Les vostres negociacions no han sigut gens clares ni transparents, dieu que els del PP han sigut prepotents, pero no han sigut ells els que no havent guanyat les eleccions anaven dient per ahi literalment "estos se pensen que han guanyat les eleccions, pero les eleccions les havem guanyat nosaltres" (paraules de Pepo, i que diga que no ho ha dit, les persones mos coneixem i se pot anar a preguntar a vore si es de veres o no a la persona!!), açó sí que es prepotencia, cuan un grup de gent guanya algo, el que siga, es normal que estiga content, o es que cuant logrem algo en la vida no hi ha ni que estar content senyor Pepo?? Voste a demostrat prepotencia, perque volia que li anaren a xuplar una cosa que jo me se; ha mostrat prepotencia en voler ser Tinent Alcalde, cuan lo logic es que hagera sigut regidor; ha mostrat prepotencia en les seues negociacions, no volent ni dialogar en un dels dos grups, ha mostrat prepotencia en voler desbancar al cap de llista del PSOE, com si estigerem en l'Edad Mitja o per ficar-ho més proper, en la pelicula de Kill Bill, que nomes podia quedar un! açó es prepotencia Pepo. Has demostrat tindre els teus valors molt clars, valors que ni son de partit, ni son per el be d'un poble, son per el teu propi be.
    I a estos dos ultims comentaris, els diria que lo dit per Eduardo va en un paper per davant, paper que se vos va donar en les negociacions i que es de domini public, vosaltres tot de paraula, i les paraules diuen que el vent se les emporta!!
    I ara si es vosté tan amable, i ja que com be diuen per açí va a representar-nos a tots nosaltres (vullgam o no), podria contestar-me a les preguntes que li he fet??

    ResponElimina
  38. Se m'olvida una cosa, lo de aneu en compte, sobrava i amuntó, el compte l'hem de tindre tots i no fa falta dir-li a ningu que vaja en compte, unes paraules molt apropiades si parlem de llibertat d'expresió, i venint d'un grup que ha dit i redit NO A LES MAJORIES!! Precisament per a que tots tingen veu!! Paraules molt boniques pero poc gastades!!

    ResponElimina
  39. Açò cre que està anant-se'n de mare... les paraules publicades pel cap del BLOC em semblen molt distants a les d'un representant polític, s'haura d'acostumar a les crítiques i a respirar a fons abans de deixar anar la llengua d'aquesta manera.
    En aquest fòrum encara s'esperen moltes explicacions, senzilles preguntes que els ciutadans com jo han formulat i que, com és llògic, esperen ser contestades.
    La indignació va en augment a mesura que va sent pública la informació; autèntiques negociacions, punts del pacte, acords i desacords,... i això no és res per al que vindrà.
    De totes formes, he de dir a la gent del PP (no perquè siguen ells, simplement pel fet de ser el partit majoritari de l'oposició) que estiguen ben tranquils, que no s'indignen perquè si no han guanyat (a les urnes sí ho han fet) aquesta vegada ja no ho faran mai més. A no ser que vinga una "ecatombe", a pitjor crec que no es pot anar, si després de 12 anys de govern la gent d'aquest falç poble no se n'adona o no vol adonar-se'n de la situació actual, si ara que és més evident que mai que s'ha fet una molt mala gestió a tots els nivells, ja no obriran els ulls en la vida.
    Per citar alguna cosa:
    -Increment indiscriminat dels imposts de circulació (40% en dos anys), es paga més ací que en València capital.
    -Revisió catastral a petició de la corporació per a incrementar els IBIS.
    -Dissolució parcial de l'esport local per falta d'atenció i de mitjos: futbol base, campeonat de futbol 7, bàsquet,...
    -Indignació de l' extraordinària banda de música que sols veu el recolzament al moment de tirar la foto al certamen: atrassos en les subvencions, precarietat d'instal·lacions,...
    -Paralització de pais.
    -De la piscina ni parlarem, s'ha de derruir per complet.
    Si aquestes coses que es veuen de lluny, molta gent del poble no és capaç de veure-les, tot l'esoforç que puga fer l'oposició no servix per a res.

    ResponElimina
  40. Srs. permetau que diga que tots els nostre militants poden entrar dins del nostre blog. Entenc que les circunstancies siguen tenses per a tots i que la pressió és molt forta i que el comentari ha sigut fruit de una arrancada de rabia d'algun dels nostres militants.
    Nosaltres continuem oferint el nostre vot lliure per poder mediar entre els dos grans grups politics, l'unic que demane que la dreta sapiga utilitzar-lo bé.
    Simplement dir que els atacs a la meua persona no m'entorpeixen en res de la responsabilitat que tinc i que tenim tots,els del PP,els del PSOE i els del BLOC.
    Moltes gràcies i ara ens toca treballar a tots.

    ResponElimina
  41. Josep, no diges els nostres militants, que el comentari l'has publicat tu, está igual al teu mur del Facebook! O es que ja tens asesors que te porten la teua pagina del Facebook?? Pero be, veig que publiques comentari, pero no contestes a ninguna de les preguntes que te fan per açí! Molt ben fet, cuanta mes transparencia millor eh!! No cal que sapigam res, l'auditoria l'aneu a fer?? Pero una auditoria ben feta, externa i on estigen tots per poder vore que se fan les coses be!! Que hi han moltes maneres de fer auditories!!. A vore si tenim sort i contestes a alguna pregunta!! Seria tot un luxe que el futur tinent alcalde de Moncofa contestara a les preguntes que li fan els ciutadans de Moncofa!!

    ResponElimina
  42. Jo no sóc militant del BLOC, però si simpatitze amb els seus ideals nacionalistes valencians i d'esquerres, encara que Josep diga que no som d'esquerres... en fi. Malgrat açò m'agradaria demanar als militants que tenen accés a contestar ací baix el nom de BLOC siguen més respetuosos, ja que nosaltres volem una forma de fer política fora de l'insult, de la bronca continua i de lluites inútils que no fan avançar en res. No vull allò del "i tu més", per aixó ja estem la gent de a peu, vosaltres ( i més si escribiu en nom del col.lectiu del BLOC no podeu entrar en provocacions, encara que sé que resulta molt difícil no caure.
    Josep, t'ha tocat fer de bomber, peroò m'haguera agradat que la paraula "desafortunat" haguera eixit en el teu comentari per referir-te al comentari en qüestió.
    Es lleig que una xicona del PP, que va estar a les negociacins entre ací a llegir la cartilla, però ella no ha signat com Partit Popular,ja que ha posat el seu nom. Espere que la persona que ha fet el comentari no torne a fer-ho com a BLOC, i si vol que pose el seu nom i cognoms.
    Per altra banda, he escoltat l'entrevista de Josep per internet i he tirat a faltar una referència a l'assessor, ja que és algo que no veig bé ni entenc. Pel que vaig informant-me, crec que l'auditoria externa se farà.
    Estaria genial que vos fereu un compter al twiter, ja que és una eina molt bona per a mantindre una comunicació més fluïda.
    Espere que la gent es comporte als primers plens i que els responsables dels 3 partit polítics calmen a la seua gent. Cal ser cívics, democràtics, però sobretot bona gent, i d'això a Moncofa està ple, així que doneu exemple.
    De les crítiques a Josep no sé si parlar-ne, em pareix bé que nivell polític no estiguen d'acord...però anar més enllà diu molt poc de la gent que escriu eixes coses.
    Ja he vist amb la rectificació que has fet al Blog que tens seny Canós. Aixi que hui sols et desitjaré sort. FIns un altra.
    1 dels 387

    ResponElimina
  43. NO ENTENC RES NOMES BUSQUEU POLEMICA,DEIXEU QUE SE FORME GOBERN I QUE TREBALLE ESTA GENT,TENIU 4 ANYS PER A FER FAENA I BUSCAR UN CAP DE LLISTA COM CAL

    ResponElimina
  44. Has fet be de borrar el comentari Josep, perque no es digne de algu que te que representar al poble, no es poden fer acusacions a ixe nivell i no retractarse, perque espere que haga sigut aço el que t'heu haga fet llevar, encara que en el teu Facebook encara estiga!. Jo no he vist a Eduardo fer ninguna acusacio d'aquest estil, he vist uns videos en els cuals explica com han anat succeint les coses, ensenyant hasta els papers a camara, cuan una persona se li veu sincera i damunt trau papers i els ensenya, poquet vol amagar i te que amagar, inclus enseña el paper que ell gasta que te hasta ralles, jo me'l crec, i no crec que tinga perque dir mentira, ell no ha fet ningun pacte, el pacte l'haveu fet vosaltres, i per cert encara no se sap res de ixe pacte, per que no ensenyeu vosaltres tambe els papers que haveu anat a firmar, aixi tots sabrem els punts que s'han pactat, donarieu un poc de transparencia real del per que i com s'ha firmat ixe pacte, no creeu?? No se pot dir una cosa i no demostrarla, i ja que dieu que ixe ajuntament será de vidre, podrem anar i demanar la o les fulles del pacte per a vore quines coses han firmat els membres del nostre Ajuntament??

    ResponElimina
  45. El paper que hem firmat hiu sa fet public en la televisió i poc a poc anireu fent-vos coneixedors del pacte, es normal que triguem una miqueta ja que les negociacions han continuat enfocades a buscar solucions.
    La auditoria es farà però primer s'ha de formar govern.
    Gràcies a tots per participar en este blog, mai havia estat tan animat i això és bo´vinga d'on vinga. Lo del facebook ho he tret, disculpeu.

    ResponElimina
  46. HUI SA DONAT UNA LLIÇO DE DEMOCRAÇIA PER TOTES LES BANDES,MENYS ALGUN MALEDUCAT ,QUE SONPROU,TOTS ELS GRUPS POLITICS HAN ESTAT A LALTURA I, I DESDE AÇI DEMANE MODERAÇIO ARA TOCA TREBALLAR AL GRUP DE GOBERN I DESPRES DE TANTES CRITIQUES E DE DIR QUE E CONEGUT MILLOR A JOSEP Y TE MOLT DE POTENÇIAL I GANES DE TREBALLAR,SORT

    ResponElimina
  47. Demanes perdó perque no tens mes remei, pero ahi está lo que tu penses i quines son les maneres que tens de fer, primer tirar al cap de llista del PSOE i despres fer acusacions molt fortes als membres del PP local, ho has dixat clar machot!!. Ara be, a partir d'ara comença una nova era, una era de, primer que res, saber l'estat real de l'ajuntament i de on estan els diners i el patrimoni del poble, no valen excuses i espere que no en fiqueu cap. AUDITORIA EXTERNA I REAL, i si no la feu, sereu complices de la mala gestió que s'ha fet. Tambe m'agradaria vore el paper que s'ha firmat del pacte, dieu que esta en la televisió pero jo vull vore com he vist el del PP, transparencia, penjeu-lo en internet si fa falta, pero despres de tot el que ha pasat.., escanegeu-lo i publiqueu-lo per açi, per a que tots sigam sabedors de en quines condicions s'ha firmat ixe pacte, i compendre el perque de ixe gobern de coalició i de majoria absoluta!

    ResponElimina
  48. eso de que el asesor que se a contratado es un tal valera es verdad?

    ResponElimina
  49. Josep, has pres la decisió correcta, no has de fer cas al que molta gent diu, només volen posar mal. Pense que moltes de les persones que t'han donat el vot són d'esquerres, però no han volgut donar el vot al psoe (pq últimament la gent no estava massa contenta en les decisions preses), per tant, si hagueres donat el vot al pp hagueres defraudat als teus votants. Ara a fer el millor per al poble, que és lo que realment interessa i no fer cas de les "bobaes" que alguns estan dient. Ànim!!!!!

    ResponElimina
  50. NO MES TE DEMANEM JOSEP QUE NO CAMBIES DE MANERA DE FER ELS TEUS VVOTANS TAPOYEM,ARA TENS CUATRE ANYS PA DEMOSTRAR QUE ERES EL UNIC QUE A ENTRAT QUE VOL UN CAMVIT REIAL.GRACIES, MOLTES GRACIES

    ResponElimina
  51. Açí escrivim com si escrigerem en un Blog de recetes de cuina!! Se fa una pregunta i no la contesta ningu!! Bona manera de començar si senyor. Cuan no se vol contestar a preguntes que van en els primers llocs d'un programa electoral, mala cosa, pacte pacte, que s'habrá pactat!!??

    ResponElimina
  52. No vull que et sente mal, però eres una miqueta repetitiu, si vols informar-te que millor que fer-ho de primera mà, quedes amb qualsevol del colectiu o amb Josep en persona i ho parleu... tenen un correu electronic blocmoncofa@gmail.com, no crec que tinguen cap problema en quedar amb tu i resoldre "els teus dubtes". Però si el que et remeneja els budells és un altra cosa... per moltes explicacions que et donen, "serà debaes".

    ResponElimina
  53. UIII, molt bona contestació a les preguntes si senyor!! m'acabes de resoldre els dubtes de com fer un arroç amb faves!! Pero encara continue tenint un altre dubte, aneu a fer una auditoria on ixca on estan els diners i el patrimoni del poble???? En tinc amuntó mes, pero vist que vos costa tant respondre a les preguntes, anirem d'una en una!! Reflexió: Perque no contesta Josep, que veig que escriu per açí, está on está per treballar "por y para" el pueblo, que no se li olvide tan prompte, i que cuan un ciutadà li fa una pregunta, que menos que contestar-la, i veig que no soc sols jo el que li la fa, i encara no ha hagut resposta!....

    ResponElimina
  54. Un ciutadà sí. Un anonim?...
    respon tu mateix ixa pregunta, si vols.

    ResponElimina
  55. Estic completament d'acord amb el comentari... si des d'ací hem anat seguint i comentant l'evolució del canvi de govern i se'ns ha permés fer-ho de manera anònima, per què ara que volem respostes s'exigeix la identitat? Per favor, si no es volen donar explicacions que es diga clarament i deixarem de formular preguntes que continuen sense resposta. I si no, tanque el blog i problema solucionat, però si de debó esteu implicats, doneu exemple.

    ResponElimina
  56. jo hi ha una cosa que segisc sense entendre: si han demanat la retirada de Isach, ara és ell l'asesor de Picher. Com s'explica açò?¿?¿ Hi han 2 posibles respostes:

    1- Josep no s'entera ni de que viu. Afabat completament.

    2- El que va dir Josep no era més que patranya pa callar al poble, perque savia perfectament que Isach seguiría menejant els fils de l'ajuntament.

    Algú em pot explicar aquest fraude?

    ResponElimina
  57. es façil de rspondre,afabat:isach no es asesor de ningu,isach no cobra de lajuntament,isach nomes pot pinar i anar a lajuntament com tu o jo

    ResponElimina
  58. corredor mediterrani? bé. Sabeu que el AVE VAlència - Castelló te el seu traçat a escassos 70 metres de Moncofa poble? I Que e l BLOC era dels pocs que estava en contra d'aquest AVE??? AL final a Moncofa, Xilxes, ALmenara i La Llosa ens faran uns desgraciats amb el vist-i-plau de PP i PSOE, sense mirar si fan mal o no. Sols per penjar-se un amedalla quan la connexio dins catalunya tardarà molts anys. Nomdedeu pronuncia´t.

    divendres, juny 17, 2011 12:49:00 AM

    Nomdedéu ha dit...
    Ja hem presentat via Dipu les esmenes al trassat presentades per eixos pobles. Es va fer amb Gràcia Molés, i crec recordar que fins i tot amb Panyella.
    L'Ave és important, el Corredor més, però no de qualsevol manera. Nosaltres que sempre hem defernsat eixes dotacions, també hem estat els més cobatius en el tema del seu pas per l'Horta, per exemple, que s'ha fet d'esquenes als pobles afectats i sense declaració d'impacte ambiental. Hem d'estar vigilants, la crisi que fa que tot es retarde, és una oportuniat per nosaltres per fer les coses bé.

    divendres, juny 17, 2011 12:53:00 AM

    raulatxo ha dit...
    t'agafe la paraula i ho faré saber al BLOC MOncofa per a reobrir la lluita al poble.

    divendres, juny 17, 2011 12:59:00 AM
    Aprofiteu que està picher i porteu-ho avant, açò és capital

    ResponElimina
  59. Aquest es el blog oficial del Bloc? Perque si es així, no entenc per qué no es contesten preguntes que deurien de ser tan simples com la de l'auditoria? Sobretot portan-la com se portava en el programa electoral. També m'agradaria que es fera public el original del document del pacte que ha format la coalició dels que van a gobernar el nostre Ajuntament, he vist que el Crónica ja está fet i repartit per el poble, i ahi era un molt bon mitg per fer arrivar a tota la gent quines han sigut les condicions per firmar ixe pacte. El que jo veig es que continua havent molt d'ocultisme i no es vol explicar ni ensenyar res, malament comenceu, Claritat i TRANSPARENCIA! On estan??

    ResponElimina
  60. Estem insistint en aquest blog des de fa molts dies, totes ixes preguntes i aclaracions seguixen sense arribar...

    ResponElimina