dilluns, 13 de juny del 2011

Centenars de regidors i regidores prometran impulsar l'ensenyament en valencià en la seua presa de possessió


En una nova iniciativa a favor del valencià i contra el decret impulsat pel Consell, centenars de regidors i regidores d'arreu de les comarques inclouran una frase en defensa de l'ensenyament en valencià a la seua promesa de l'acta al Ple municipal dels seus pobles i ciutats.

Aquesta iniciativa, proposada per Escola Valenciana dins la campanya Sí al valencià, serà duta a terme per regidors dels partits que donen suport al "Manifest pel consens en l'ensenyament plurilingüe de qualitat: Sí al valencià", que són PSPV, Compromís, EUPV i ERPV.

Cal recordar que ahir dijous, durant el ple de constitució de les Corts Valencianes, els diputats i diputades de PSPV, Compromís i EUPV van lluir les xapes de suport a la campanya Sí al valencià, mentre que Fran Ferri i Esther López, diputats de Compromís i EUPV respectivament, van prometre defensar el valencià en el seu jurament com a membres de la mesa d'edat.

Al mateix temps, diversos integrants dels grups municipals d'aquests partits han convocat demà concentracions prèvies a la constitució del ple a diverses ciutats i pobles, on es llegirà el manifest i s'expressarà el suport a l'ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat. Algunes d'aquestes localitats són Castelló, Crevillent, Burjassot, Paterna, Vila-real, Vinaròs, Morella, Calp, Pego, Xàbia, Benissa, Montcada, Catarroja, Manises, Betxí i Puçol, entre molts d'altres. A Alacant s'ha fet hui un acte de suport al manifest per part de regidors del consistori.

Després de la constitució i un cop siga possible dins el calendari de plens, es presentarà una moció de suport a l'ensenyament en valencià perquè siga debatuda i votada a tots els ajuntaments valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada