divendres, 11 de maig del 2012

Benestar Social activa quince vivendes sociales per a la población més necessitada

El portaveu del BLOC i responsable de Benestar Social en l'Ajuntament de Moncofa, Josep Canós, ha mantingut una reunió esta setmana amb alguns dels veïns més necessitats del municipi que podran beneficiar-se de la bossa de vivendes socials impulsada des de l’àrea que dirigeix. La reunió es produeïx després que el consistori haja rebut fins a 274 sol•licituds per a acollir-se a la iniciativa de lloguer solidari. “Continuarem apostant per esta iniciativa i tractarem d'incrementar el nombre de vivendes disponibles. De moment, 14 famílies podran acollir-se a este pla que pretén pal•liar en la mesura que siga possible les pitjors conseqüències de la crisi econòmica que suporten les famílies del nostre municipi”, indica Canós.

La reunió, que es produeïx després de la selecció –per criteris públics, objectius i trasparents- de les famílies que podran beneficiar-se, és fruit de mesos de treball des de la Regidoria de Benestar. Cal recordar que Canós ja va aconseguir desbloquejar una reunió amb l'Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) per iniciar la posada en marxa de la bossa de vivendes socials en el municipi. Posteriorment, s'han mantingut nombroses reunions i negociacions amb entitats i empreses amb disponibilitat de vivendes per a impulsar el projecte. Finalment, la Regidoria de Benestar Social de Moncofa ha exercit la labor de mediació entre una entitat financera del municipi i els demandants de vivenda i ha desenrotllat la tasca de gestió i tramitació de paperam per a agilitzar la concessió de vivendes. “Davant de l'enduriment de la Llei Hipotecària i mentres des del Govern Central aposten per donar diners als bancs, des del BLOC i des de la Regidoria de Benestar Social de Moncofa apostem per ajudar als més necessitats, ja siga facilitant l'accés a la vivenda, al mercat laboral o distribuint menjar”.

D'altra banda, el portaveu del BLOC en l'Ajuntament de Moncofa i responsable de Benestar Social, Josep Canós, ha lamentat que el PP local haja esperat que tot este projecte estiga en marxa per a presentar una moció que defensa crear una bossa de vivendes socials. “El PP local, amb la seua proposta, demostra un total desconeixement de la tasca que ja s'està realitzant des del consistori. No obstant això, ens alegrem que, tot i les retallades educatius i sanitaris que està duent a terme el PP a nivell estatal, els populars de Moncofa mostren, encara que tard, una certa sensibilitat social”. “Si de veritat volen ajudar les persones necessitades, caldria que retiraren les retallades en sanitat i educació”.

En tot cas, Canós ha anunciat que estudiarà de la proposta del PP, en primer lloc perquè ja s'està duent a terme, i en segon lloc, perquè un dels punts de la moció “podria resultar il•legal”. Segons el portaveu del BLOC, el PP ha presentat esta moció només en els municipis en què està en l'oposició, com en Moncofa i Vila-real, però no en els nombrosos municipis en què governa. “Si de veritat el PP està a favor de facilitar una vivenda als que patixen els efectes de la crisi, hauria de recolzar les nombroses iniciatives presentades per BLOC-Compromís en el Congrés, els Corts i ajuntaments per a aconseguir una llei que permeta la dació per paga dels que no poden pagar una hipoteca”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada