dimecres, 26 de desembre del 2012

MONCOFA CONTINUARÀ OFERINT EL SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA



Josep Canós: ”Hi han linies que no s’haurien de traspassar mai”
El servei de teleassistència és un servei, realitzat per la Creu Roja i subvencionat per la Diputació de Castelló amb l'IMSERSO, de proximitat que promou i facilita l'autonomia de les persones majors i altres col·lectius en situació de dependència, garantitzant la tranquil·litat dels usuaris i dels seus familiars a través de la línia telefònica i amb un equipament  que davant de situacions d'emergència , només polsant un botó, que porten els usuaris a sobre constantment,avisa de l'existència de problemes  les 24 hores  del dia i els 365 dies de l'any.
Actualment, 67 persones dins del municipi de Moncofa depenen d'aquest servei.
Però, el 14 de desembre el departament de serveis socials de l'ajuntament de Moncofa, van rebre la notícia per part de la Diputació de Castelló,  informant que el IMSERSO, "aplicant un criteri de racionalització i de eficiència administrativa de la distribució del pressupost", posa punt i final amb efectes a partir del 31 de desembre del 2012, el Programa de Teleassistència Domiciliaria.
Ara, aquest servei serà substituït per un servei que oferira la Diputació de Castelló, anomenat Tele-ajuda. Un servei que consisteix bàsicament en un contestador que repeteix un missatge pregrabat, a números de familiars de l'usuari. Deixant de banda tota sensibilitat que pateixen les persones  que depenen d'una actuació ràpida i professional, per poder salvar, a vegades, la vida.
El regidor de Serveis socials, Josep Canós afirma que "no entenc com és juga amb aquestes coses, els usuaris són els nostres familiars i els vostres familiars. Hi han línies que el govern no hauria de traspassar mai. Deixar en mans de la sort als més necessitats, mentres els diners és destinen a projectes que tots coneixem i que han portat a la ruïna aquest país, és intolerable. Per això, des de serveis socials assumirem la teleassistència dels 67 persones del municipi i estudiarem la firma de convenis que  aseguren el servei als nostres ciutadans."
Els nacionalistes, avancen que des de la regidoria de serveis socials, convocaran una assemblea el dia 26 de desembre, a les 19 hores a la sala d’exposicions “La Mura”, local dels jubilats del municipi, per explicar les diferències entre els dos serveis i quins passos és seguiran per continuar mantenint la teleassistència.
Per altra banda, en el plenari d’aquest mes presenten una moció ho demanenque la Generalitat Valenciana asumixca el 65 % del cost de la teleassistència que li corresponia al IMSERSO i que la Diputació valore la aportació del 35 % per poder continuar prestan un servei tan necessari per les persones.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada