dimecres, 26 de desembre del 2012

Camins de roses i de punxes.



BLOC Moncofa:”Podem ficar-nos a plorar pels racons i dir que "la culpa es d'aquest o de l'altre" i la casa sense agranar.
Un any més els pressupostos de Moncofa del 2013 estan d'amunt la taula, pressupostos que tornen a ser suficientment auster, ajustats a la legalitat i que mantenen la dotació de Serveis adequada a les necessitats del municipi.
Però, no tot és un camí de roses, sinó que hem d'anar avançant entre les espines i de tant en tant podem punxar.
Sabem que l'herència rebuda és catastròfica, tenim un deute elevadíssim de més aproximadament ,12.000.000€. Aquest deute és bàsicament pels préstecs que haurem de demanar  per sostindre el conveni firmat per l'antiga legislatura, sobre la macro-depuradora, de 2.363.532 €, més 2.700.000 € en una operació de tresoreria per poder pagar proveïdors en temps i forma, i per últim 6.038.428,38€ ,aproximadament, pel RD 4/2012 ("decretazo de Rajoy") per pagar als proveïdors que no cobraven des del 2008. Però el BLOC prefereix deure diners al bancs, que deure diners a xicotes empresaris  i treballadors del municipi. La nostra política es basa en rescatar persones i no bancs.
Per altra part, tenim la problemàtica  urbanística que fan que el poble no avance o encara pitjor, que ens endeutem més, com és el cobrament de la Ronda, la sentencia del Bellcaire Sud, la paralització dels permisos dels Balnearis i PAI GOLF, per part de conselleria, no donant una eixida al futur del nostre municipi .
També, tenim un capítol 1, què és la plantilla de personal que consisteix en el 24 %, aproximadament, del total dels pressupostos del municipi.
 Per entendre'ns, la cosa esta fatal! Però podríem ficar-nos a plorar pels racons i dir que "la culpa es d'aquest o de l'altre" i la casa sense agranar.
El BLOC, sap com esta la situació de l'Ajuntament, però  el poble necessita solucions. Per això agafem la granera i no eludirem responsabilitats o ficarem pals a la roda perquè els projectes fracassen.
Per això el BLOC tant en el pressupost del 2012 com el del 2013 pot concloure que:
  • Hem de continuar reduint les despeses de personal, firmant un conveni col·lectiu i, esperem, com a punt fort  i quan isca la Relació de LLocs de Treball (RPT) per equilibrar i ajustar la plantilla de personal.
  • Hem frenat el despilfarro estalviant 721.000 € en despeses corrents en bens i serveis de l'any passat  i no hem generat deute, on l'Ajuntament abans d'arribar el BLOC, generava un 1.200.000 € cada any.
  • Continuem mantenint serveis i subvencions , i el que és el més important , mantenim la totalitat dels diners per serveis socials, mentre el Govern Central i la Generalitat ho retallen.
  • No contemplem cap obra faraònica , sinó que treballem per solucionar els problemes urbanístics que hem heretat com, Bellcaire Nord, Bellcaire Sud, GOLF, Balnearis,etc.
  • L'Ajuntament cada dia és més transparent cara el ciutadà fent un plenari al mes, facilitem la relació de totes les inversió i les despeses, cada 2 mesos, a l'oposició perquè puguen fiscalitzar millor, licitacions que eviten els "dedazos" habituals, moviment de les xarxes socials i taulers d'anuncis públics,etc, que fan que el nostre ajuntament siga una casa de vidre.
  • L'auditoria, fa temps que esta en marxa, però tot ha d'estar molt clar per poder demanar responsabilitats. En breu, donarem notícies i informarem a la ciutadania.
I per acabar,  dir al poble de Moncofa que : " Hi ha esperança, si continuem portant l'Ajuntament com si fos casa de t@ts i no com un cortijo de pocs. Podrem avançar!".   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada