divendres, 15 de març del 2013

EL BLOC PRESENTA UNA MOCIÓ QUE REBUTJA L’AVANTPROJECTE DE RACIONALITAT I SOSTENIBILITAT DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL



El GM BLOC-Compromis ha presentat un moció per al proper Ple que es celebrarà el 27 d’aquest mes per considerar que “ataca els principis de proximitat i participació de la ciutadania desenvolupats a la Llei de Bases de Règim Local. Aquest avantprojecte suposa un pas enrere en la concepció de l’administració local i la seua autonomia”.
Segons la moció, aquesta llei pot suposar la desaparició de molts serveis que actualment es presten a nivell municipal i dona poder a les diputacions, que estan en el punt de mira des de fa un temps. Segons un informe recent del “Circulo de Empresarios”, les 38 diputacions provincials, tres forals, set cabildos i quatre consells insular suposen una despesa de vora 22.000 milions d’euros anuals, això implicaria quasi el 50% del deute públic.
El regidor nacionalista, Josep Canós, ha manifestat que “aquesta avantprojecte ataca els principis d’autonomia local. Si ix endavant, desapareixerà el departament Serveis Socials i la gent que haja de tramitar programes d’emergència, discapacitats, promocions de habitatge social, família nombrosa, teleassistència, serveis d’ajuda a domicili, renda garantitzada i un llarg etcètera, ja no ho podrà fer des del seu municipi. A l’apartat on l’avantprojecte contempla la reducció dels sous, amb el que estem totalment d’acord, és una bomba de fum per distraure l’atenció per poder treure els serveis bàsic com son, l’educació, els serveis socials, sanitat,  joventut, etc”.
El BLOC-Compromis demanarà al secretari de l’Ajuntament l’elaboració d’un informe en el que s’indique l’abast que tindria sobre tots els àmbits de la gestió municipal l’aplicació d’aquesta proposta de l’avantprojecte.
D’altra banda tampoc es descarten altres accions de protesta .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada