divendres, 22 de març del 2013

SERVEIS SOCIALS PREPARA MESURES URGENTS PER ALS DESNONATS




La regidoria de Serveis Socials s’adherirà a un conveni de la Federació de Municipis i Províncies amb les entitats de crèdit, de fons socials de vivendes, per promoure mesures urgents per a reforçar la protecció dels deutors hipotecaris.
El fons, començarà a funcionar després de la firma del conveni que es passarà pel Ple el proper dimecres,  i les entitats de crèdit posaran a disposició dels Ajuntaments la informació relativa a les vivendes incloses en aquest fons (distribució per municipis, requisits per a accedir al contracte d’arrendament i temes bàsics entre altres qüestions).
Els beneficiaris seran persones físiques que hagen sigut desallotjades de la seua vivenda habitual i complisquen les condicions següents: que el desallotjament s’ haja produït com a conseqüència d’una demanda d’execució per impagament del préstec hipotecari iniciada per la mateixa entitat de crèdit que constituïx el fons social de vivendes; que el desallotjament s’ produït  a partir de l’1 de gener de 2008; que en el moment de presentació de la sol·licitud es trobe en determinades circumstàncies econòmiques i famílies ( ingressos per unitat familiar que  no superen el límit de tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes  Múltiples i que cap membre de la unitat familiar disposa de vivenda en propietat) o en suposat d’especial vulnerabilitat (famílies monoparentals, nombroses discapacitat superior a 33%, situació de dependència o malaltia que li incapacite per a realitzar una activitat laboral).
Les condicions d’arrendament inclouen una renda per compresa entre 150 i 400 euros al mes, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar. La duració del contracte d’arrendament serà de dos anys, encara que prorrogar-se un any més. Els sol·licitants podran dirigir-se a l’entitat de crèdit. Les vivendes seran assignades abans de la finalització de cada trimestre. L’assignació començarà el 31 de març pròxim. 
El regidor nacionalista, Josep Canós ha manifestat que “ BLOC-Compromís de Moncofa ha d’acceptar qualsevol ajuda de a contracor perquè tota ajuda es poca. Les entitats de crèdit haurien d’empassar-se tot el que han generat, encara que siga una ajuda d’aquells que han furtat i han abusat de la llei hipotecaria que la inmesa majoria de ciutadans no va recoltzar. El govern central, una vegada més ha segut rectificat per l’alt tribunal europeu en  la seua reforma i la dació en pagament, donant la raó en quan a que han hagut abusos en les clàusules hipotecàries”.

Des de la regidoria de Serveis Socials es vol informar als usuaris que una vegada es conveni estiga vigent, s’avisarà per a que es puguen fer els tràmits pertinents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada