dilluns, 13 d’octubre del 2014

L'AMPA DE MONCOFA UTILITZA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA PER PROPOSAR UNA SOLUCIÓ A LA CALOR EN LES AULES.



L’avançament de l’inici de les classes als primers dies del mes de setembre i la manca d’unes correctes instal·lacions al centre, degut a la falta de finançament de la Conselleria, ha creat situacions de risc pels alumnes de Moncofa. Els xiquets han tingut que assistir a classe amb temperatures superiors a 30º, una situació ha estat més greu si cap a les aules d’educació infantil.

Cal recordar que Llei 31/1995 de 8 de novembre de Prevenció de riscos laborals vetlla per la salut dels treballadors i és al Real Decret 486/1997 de 14 d’abril on s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat que han de complir els llocs de treball. Aquest RD disposa que a les escoles mai es deuen superar els 27º, ja que comporta un risc per la salut i un rendiment molt més baix tant pels alumnes com pel professorat.

Aquesta problemàtica ha fet que els pares i mares de l'AMPA de Moncofa, amb l'assessorament de l'Escola Avel·lí Corma, inicien moviments per presentar diferents propostes a les institucions que podrien canviar la situació dels seus xiquets i xiquetes.

Les propostes es van materialitzar en una moció presentada per Compromís al plenari de setembre, demanant que l'Ajuntament es fera càrrec de la col·locació de diferents estors, toldos i les mesures oportunes, de forma temporal fins que la Conselleria prenga les mesures necessàries per pal·liar la calor a les aules. La moció és va aprovar amb valor d'acord plenari d'actuació immediata.

Com explica Compromís: “Ens vam reunir amb l'AMPA, que són els tutors dels principals afectats del municipi, per sentir les propostes i contrastar opinions per trobar solucions a la situació que pateixen els xiquets de Moncofa. I la solució va sorgir de la seua preocupació i la inquietud d'uns pares que han optat per la participació ciutadana i activa en els afers públics. Ara li toca al Ajuntament complir l'acord plenari que es va aprovar”.

Mitjançant la participació ciutadana, l'AMPA de Moncofa ha aconseguit que les institucions locals prenguen mesures immediates per solucionar una problemàtica que recau damunt de tots els moncofins i moncofines, per tant sobre el futur del municipi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada