dilluns, 24 de gener del 2011

EL PASSEIG DE LES FAROLES

Ja comencem a sentir, que dins de poc podrem veure en funcionament els nous fanals del passeig marítim de la platja de Moncofa; sentirem que estan molt bé, que són molt bonics, que les han muntat sobre un suport de formigó perquè aguanten els temporals, que són de fundent d'alumini amb difusors de vidre lenticular i suposem que també seran ecològiques.
El Bloc Moncofa creia necessari realitzar una inversió en el passeig marítim i que a més no fóra únicament encaminada al canvi dels fanals sinó que també, deurien haver-se reparat els murs que limiten la platja, les jardineres, les papereres i algunes zones del paviment que es troben en mal estat.
Ara bé, pensem que no feia falta plantejar una obra el cost de la qual ha suposat una inversió de 156.404,71 € per a millorar i adequar l'enllumenat públic del passeig marítim, ja que els diners en el poble no ens sobra i hi ha moltes altres necessitats que atendre.
També pensem que el nombre de fanals instal·lats és excessiu tant que ja hi ha inclús qui comença a cridar-lo “farolada”. Cal pensar que generaran gasto elevat en manteniments i per molt de baix consum que siguen els fanals, a més de llum també generaran un gasto en energia elèctrica al nostre poble, gasto a què cal sumar el no menys important de tots els fanals que no parixen a res, ni a ningú, en els PAÍS Belcaire Nord i Palafangues i que moltes vegades es queden enceses fins pel dia, coincidint en el temps amb la pujada de les tarifes elèctriques que ens van a aplicar a tots els ciutadans.
D'altra banda estan les queixes que segurament generaran, ja que creiem que tal quantitat de fanals acabaran molestant els veïns que tenen les seues cases en el passeig, que quan este estiu pròxim intenten sopar tranquil·lament en les seues terrasses, o dormir amb les seues finestres obertes es veuran invadits per un molest excés de llum.
Per això, pensem que cal reflexionar abans de fer les coses, mirar bé quals són les nostres necessitats, les de tots els Moncoferos i Moncoferes, i intentar fer arribar els diners per a atendre a estes necessitats. No estem en els temps de grans balafiaments, cal saber administrar els diners. Per dir-ho d'una altra forma pensem que estem en els temps de grans tisores, que tallen bé i amb precisió que d'alguna forma acaben amb el gasto superflu que arrosseguem en els últims anys i que més que servicis per a tots els ciutadans únicament representen soroll de què es beneficien les autoritats municipals i com sol dir-se a València “fum de canya”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada