dijous, 5 de desembre del 2013

VOLEM EVITAR L'AUGMENT DE LES TARIFES DE L'AIGUA ALS VEÏNS DE MONCOFA.


L'any 2010 l'Ajuntament de Moncofa, governat pels socialistes, va firmar un contracte amb una empresa privada de subministrament d'aigua. Aquest contracte oferia una cessió de subministre de l'aigua a l'empresa per 25 anys, amb la condició que pogueren revisar la tarifa després d'un any de contracte. A canvi l'empresa avançava 6.500.000 d'euros, en canons anticipats, al consistori.
Després d'un any,en el plenari del dia 27 de juny del 2013 es va presentar la revisió de preus de l'aigua per la empresa adjudicatària. Aquesta revisió consisteix en l'augment del preu del aigua, en 1 % aproximadament, a tot el municipi. La revisió va ser rebutjada amb el vots en contra del BLOC i la resta de l'oposició. Amb els vots a favor de cobrar la pujada als veïns, pel grup socialista.
Ara, l'empresa adjudicatària reclama la revisió de preus com es va firmar en el contracte i aprovat per plenari, pel PP i PSOE, i ho reclama mitjançant contenciós administratiu.
Davant de tot això, el BLOC-Compromís per Moncofa, porta reclamant des del 2010 que aquest contracte té irregularitats que s'han de resoldre i ara es veuen reflectides en una pujada del aigua a tots els veïns de Moncofa. Les irregularitats parteixen de una formula polinòmica que esta formulada erròniament, d'un canon anticipat inviable i d'una suposat finançament de 6.500.000 d'euros per tapar la mala gestió de l'antiga legislatura.
Els nacionalistes expliquen aquestes irregularitats: “El que trobem irregular és que la formula per treure la tarifa contempla dades que no s'haurien d'incloure, com la mà d'obra, i que així existeix un informe d'intervenció que ho indica. Per altra banda, és absolutament il·legal el lliurar el preu avançat d'un servei que no s'ha prestat, tal com està informat per la Junta Consultiva de Contractació d'Espanya, com és fa amb el que anomenen el "cànon anticipat", que no és més que presumpta compra de voluntats per assegurar-se el servei. Cànon anticipat de 6.500.000 d'euros milions d'euros, que el govern dels socialistes han utilitzat per cobrir els seus "pufos" i que la empresa concessionària s'ho cobra amb interessos als ciutadans a través de les tarifes de l'aigua, amb un gran blindatge.”
El seu portaveu i regidor del GM BLOC-Compromís aclareix que: “ El PSOE van aprovar un contracte blindat, que demana a l'empresa 6.500.000 d'euros de canon anticipat per cobrir part del endeutament del seu despilfarro i ara els socialistes actuals, volen que tot això ho pague el poble mitjançant el rebut de l'aigua. Això és nociu per l'Ajuntament perquè potser responsable patrimonial d'aquesta mala gestió, va en contra dels veïns i te uns clars interessos partidistes”.
Els nacionalistes porten més de dos anys denunciant que s'ha de fer alguna cosa, respecte al contracte de l'aigua. En el 2010 van dir que no es firmes aquest contracte perquè consistia en una pujada continua del rebut de l'aigua durant 25 anys i durant els dos anys de la seua legislatura van presentar una moció per modificar la formula de la tarifa i preguntar on estan el 6.500.000 d'euros. Però no s'ha fet cap cas per part dels socialistes i les solucions no s'han portat a terme.

BLOC-Compromís anuncia que té la solució perquè els veïns no tinguen que pagar la pujada del aigua. Afirmen que, votaran a favor de la revisió de preus, però si s'accepta l'esmena que presenten al pròxim plenari, on recull el retorn dels diners de la pujada per part de l'Ajuntament com a responsable patrimonial als ciutadans i anul·lar del contracte la clàusula que anuncia que es podrà revisar la tarifa per inversions. Sinó s'accepta aquesta esmena, avancen que votarà en contra de a pujada de l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada