dijous, 29 de maig del 2014

Els nacionalistes participaran en accions ciutadanes si la problemàtica de la depuradora no és soluciona.


Josep Canós:”...Demanem perdó, no hi ha excusa, s'ha de treballar més i millor...”
Durant l'assemblea que va promocionar l'Associació de veïns de Camí de Cabres per informar de la falta de depuració de la zona i els vertits que es realitzen constantment a les platges de Moncofa, van demanar explicacions als tots els grups polítics que existeixen al consistori.
Per part de BLOC-Compromís, va acudir Josep Canós, portaveu i regidor dels nacionalistes, el qual va fer una breu explicació de la problemàtica que existeix des del 2008 sobre la nova EDAR, les accions presses per solucionar el problema i la situació actual.
Com expliquen els nacionalistes: “El problema el tenim des del 2008 per un conveni nugat, nosaltres vam entrar al 2011. Aquest conveni fa que el poble hagi de pagar el 80 % del projecte, un voltant de 13,000,000 € aproximadament. Després de parlar en el PPSOE i capotejar la baralla política que tenen entre ells, hem aportat diferents solucions amb la conseqüència de presentar una moció donant tot el poder a l'Alcaldia per poder pagar la EDAR fins les últimes conseqüències pressupostaries, que és l'única solució permanent que existeix. No poden enganyar més al poble i això s'ha de pagar si o si, encara que no estiguem d'acord. Aquesta és una de les pitjors herències que ens ha deixat el PPSOE.”
Recordem que aquest grup ha denunciat varies vegades, que la depuradora no tenia cap informe de viabilitat econòmica ni un acord firmat, amb els agents urbanitzadors, perquè és feren càrrec de la despesa com va afirmar el ex-alcalde del PSOE i no el poble. Ara han aprovat un préstec de 3,000,000 € per poder donar la solució definitiva als vertits que contaminen la mar del municipi.
Durant aquest acte seu regidor, Josep Canós, va demanar perdó als assistents i a l'associació, com explica: “ El projecte és del 2008, nosaltres vam entrar al 2011 i des del primer dia estem aportant i recolzant solucions al problema, tant de si són del PP com del PSOE. El que volem és solucionar-ho ja. Vam demanar perdó, perquè no hi ha cap excusa, el que s''ha de fer és treballar més i millor. Per això el poble ens fica al davant de l'Ajuntament, per donar solucions.”

En el pròxim mes el pagament de la part que deu l'Ajuntament és farà efectiu i la pilota estarà en el terrat de la Conselleria. BLOC-Compromís afirma que participarà en accions ciutadanes per recolzar qualsevol reivindicació, si la construcció de la nova depuradora no comença immediatament, dins dels marges establerts.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada