dilluns, 19 de maig del 2014

I gimcana contra les barreres arquitectòniques, “SENSE trampes” .








PER COMPENDRE ELS PROBLEMES, ENS HEM DE FICAR EN LES MATEIXES SITUACIONS PER TROBAR SOLUCIONS”.

El diumenge 11 de maig, en el municipi de Moncofa, s'ha celebrat la I Gimcana contra les barreres arquitectòniques per conscienciar a tots els veïns del municipi sobre les problemàtiques que pateixen les persones amb mobilitat reduïda.

L' acte ha començat amb una assemblea participativa a càrrec de la associació ACUDIM, seguit d'una Gimcana amb diferents proves que representaven situacions quotidianes dels conflictes que existeixen amb les barreres arquitectòniques i un circuit al voltant del poble amb cadires de rodes per poder saber de primera mà, tots els problemes que es troba aquest col·lectiu.

BLOC-Compromís per Moncofa, han sigut els responsables de l'organització del esdeveniment i com afirma els seu regidor, Josep Canós: “ Ha sigut una experiència inoblidable. Per poder comprendre els problemes de les persones, ens hem de ficar en les mateixes situacions que viuen cada dia per poder solucionar-les. Hui, ha sigut una jornada de conscienciació i sobretot, de reflexió per entendre que encara faltem moltes barreres que hem de superar en Moncofa. Per altra banda, volem agrair a Acudim per la seua ajuda i a la residencia Sàvia per fer especial un acte com aquest ”.

Aquest acte ha sigut la resposta a la moció que va presentar aquest grup, sol·licitant la creació d'un pla municipal de accessibilitat universal que detecte totes les barreres arquitectòniques i la despesa econòmica. Com analitzen els nacionalistes:”El pla d'accessibilitat ens donaria una solució coherent i responsable per trencar totes les barreres arquitectòniques de Moncofa en tots els nivells. Tant econòmics, urbanístics com socials”.


La moció va ser aprovada per unanimitat pel plenari de l' Ajuntament , però encara no s'han vist els resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada