dilluns, 14 de juny del 2010

EL BLOC ES REUNEIX AMB DIFERENTS ASSOCIACIONS PER TRACTAR LA PROBLEMÀTICA DE LA LLEI DE COSTES.

Es imprescindible i urgent que s´actue per tal de regenerar el litoral Valencià, cal que el ministeri compleixca amb les seues obligacions abans de aplicar una llei de costes que no contempla la realitat i les singularitats de les nostres costes.

El dimarts dia 1, des del BLOC es va organitzar una reunió informativa amb les associacions de pobles costaners de les nostres comarques i regidors del Bloc Nacionalista Valencià d’aquestos municipis per tal d’assolir les bases de treball de cara a un pronunciament i accions davant l’aplicació de la Llei de Costes.

En el transcurs d’aquesta reunió les diferents associacions que assistiren representant l’interés de pobles com ara Almassora, Xilxes, Moncofa, Nules i Benicarló, van posar de manifest la problemàtica de l’aplicació d’aquesta llei, que recordem té efectes retroactius sobre el nostre litoral, i es manifestaren d’acord alhora d’establir un Pla d’actuacions a nivell polític que busque el màxim suport possible de la classe política alhora d’actuar davant del Ministeri i de la Conselleria.

Per la seua part, la Diputada provincial del BLOC, Maria Gràcia Molés i el president de l’assemblea de regidors de les Comarques del Nord, Xavier Trenco conjuntament amb els regidors del BLOC dels municipis afectats per aquesta problemàtica, a banda d’escoltar les propostes de les associacions, prengueren el compromís ferm d’actuar políticament en pro d’una modificació de la Llei de Costes que no deixe desprotegits els nostres municipis així com exigir un pla de regeneració de tota la costa i al mateix temps, seguir amb les reivindicacions del BLOC de demanar les transferències a la Generalitat pel que fa al litoral costaner valencià.

De la mateixa manera, també cal destacar la importància que per al BLOC i per al conjunt d’aquetes associacions té un ús racional y prioritari dels passejos marítims que siga veritablement sostenible, al mateix temps que s’ha d’avançar cara a la protecció integral del nostre litoral, ja que es tracta d’un bé del qual gaudeixen molts dels nostres pobles i que a hores d’ara es troba totalment indefens front l’aplicació d’una llei que no té en compte les nostres singularitats ni el nostre futur costaner.

Per al BLOC la posta en comú d’aquest tema, interessant a associacions i plataformes de tota la província de nord a sud, ha segut més que productiva alhora d’establir un objectiu comú i elaborar una línia política d’actuació que compte amb el suport i que incloga les particularitats comuns dels nostres pobles costaners, per la qual cosa es pot qualificar aquesta reunió com a molt productiva i importantíssima per a establir unes bases de treball.

1 comentari:

  1. bé, anem a Moncofa... que te previst el govern central, autonomic o municipal per evitar l'entrada habitual de la mar en els mesos de tardor?... que és quan més tormentes i marejols hi han. ¿Sabeu com està el tema del port? el tema de la piscina municipal? sabeu si es faran els festivals d'estiu? i quan costaran? vos ho pregunte a vosatros perquè al estar en primera llinia igual sabeu algo, gracies.

    ResponElimina