dijous, 10 de juny del 2010

EL BLOC MONCOFA PENSA QUE L’AJUNTAMENT S’HA DESENTÉS DELS PROBLEMES DE LA CIUTADANIA PEL QUE FA A L’ABASTIMENT D’AIGÜES



Josep Canós, Secretari Local del BLOC, ha declarat “davant d’aquest contracte i després d’analitzar el plec de condicions, al BLOC no li sobtaria un augment de les tarifes en els propers anys”

El dia 27 de maig en sessió plenària l’Ajuntament de Moncofa va adjudicar el servei y contracte d’aigües potables i sanitàries per 25 anys. Des del BLOC Moncofa, en la mateixa sessió plenària varem preguntar si aquesta nova adjudicació comportaria increments en la tarifa d’aigua que ja paguen els habitants de Moncofa.
Malgrat la contestació de l’alcalde, que ens va dir que “solament pujarien més de l’IPC si ocorria alguna cosa extraordinària” i després d’analitzar el plec de condicions, veiem que el contracte sí comporta la revisió en augment de les tarifes per alguns motius, d’entre ells coses tan necessàries com l’ampliació del servei, ja que l’Ajuntament no ha tingut en compte que avui dia a la platja ja existeixen problemes de pressió en l’aigua i molts propietaris d’apartaments tenen problemes per manca de pressió a les seues vivendes. Un problema que ja existeix i del qual l’Ajuntament s’ha desentés, podria fer que les tarifes d’aquest nou contracte augmentaren, pagant-les això si, tota la ciutadania. També poden augmentar-se les tarifes per motius tan poc excepcionals com ara la variació de les característiques del proveïment, per alteració –augment o disminució- de les despeses d’explotació, etc.
Per la nostra part veiem que l’Ajuntament ha obviat molts dels problemes existents i ha signat aquest contracte sense intervenir abans amb les solucions escaients: com ara els problemes d’abastiment de pressió que ja existeixen a la platja o solucionar problemes amb el clavegueram oblidant el què els ciutadans de Moncofa varem patir a les darreres inundacions, ni preveure un creixement de la població, etc. I per descomptat cal recordar que aquest contracte és per als propers 25 anys.
En definitiva, des del BLOC Moncofa pensem que ha sigut precipitada la decisió de l’adjudicació tot i quan existeixen importants problemes que no s’han solucionat, i malgrat les paraules de l’alcalde, no es tan “excepcional” que la tarifa s’incremente en els propers anys davant del prec de condicions que el propi alcalde ha signat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada