dilluns, 13 de maig del 2013

MONCOFA CONEIX ELS HORTS URBANS DE BETXÍ


El passat plenari del dia 25 d'abril, el Bloc va presentar una moció on demanava que s'estudies la creació d'una ordenança per poder realitzar horts socials. La intenció de la moció és recuperar part de l'agricultura abandonada del municipi i facilitar una economia basada en l'autoconsum pels ciutadans més necessitats de Moncofa
Els nacionalistes afirmen què és un projecte viable i la proba la tenim en el poble de Betxí, amb uns 40 horts funcionant a ple rendiment. Per això, el nostre regidor ha anat a visitar-los amb l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, per poder viure de primera mà com funciona el projecte.

El portaveu del GM BLOC-Compromís, Josep Canós, explicar que "Després de vore el projecte en funcionament i parlar amb els usuaris, hem detectat què existisc una veritable demanda i, sobretot, una necessitat alimentaria que es pot cobrir ficant en funcionament la nostra moció. Per altra part, hem de buscar noves opcions per recuperar la nostra agricultura inventant noves formes de utilització dels horts que tenim abandonats per tot el nostre municipi. Cal recordar que no tot l'any es viu del turisme, sinó que hem de diversificar la economia de Moncofa, per viure millor."

La ordenança explica que els propietaris d'horts abandonats poden cedir-los a usuaris amb dificultats econòmiques perquè els puguen cultivar. Aquests usuaris, en principi, només podran obtindre un benefici pel seu autoconsum ,quedant prohibit el seu comerç.Abans de començar, els usuaris rebran un curs formatiu per apendre el treball que s’ha de realitzar en un hort.
És un projecte que es realitza en diferents municipis de la comarca, aportant un creixement personal, social i econòmic a tots els usuaris que han pres la decisió de lluitar per un futur millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada