dilluns, 20 de maig del 2013

S’APROVA EL CONVENI DE L’AGÈNCIA AMICS




L’Ajuntament de Moncofa ha firmat un conveni  de col·laboració amb l’Agència de Mediació per a la Integració y la Convivència Social (AMICS).
Aquest conveni te com a objectiu prioritaris, la protecció i l’ajuda d’aquells sectors de la població que requerisquen un especial cura i atenció,  actuacions que prologuen la integració en la societat de la població immigrant i d’aquesta manera fomentar la cooperació entre l’administració autonòmica valenciana i l’administració local, promovent la implantació de tots els agents socials en la construcció d’una societat solidaria, tolerant i integrada.
Aquest conveni no suposa cap cost  addicional de personal per a l’Ajuntament ja que la pròpia treballadora social és la responsable directa de l’atenció directa a aquest sector de la població. Les tasques que desenvoluparà seran les de informació, mediació, orientació  i assessorament sobre els recursos de l’administració i de les entitats en matèria de integració d’aquestes persones.
El Decret 93/2009 estableix que com ha requisit de la construcció d’una agència AMICS, és necessari concloure un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament  i la Conselleria de Benestar Social, on s’ establisca el regim de col·laboració entre les dos entitats.

El regidor del BLOC-Compromís, Josep Canós ha dit que “amb 52 nacionalitats al nostre municipi, es fa necessària una intervenció en aquest camp. No podem ignorar aquesta realitat”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada