dilluns, 6 de maig del 2013

SERVEIS SOCIALSI DIAGRAMA JUNTS PER LA DIFICULTAT SOCIAL






·        El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Moncofa i la Fundació Diagrama firmen un conveni per a  començat a treballar junts.
La “Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial” és una entitat d’intervencions d’àmbit nacional que porta treballant des de l’any 1991 en col·lectius  en situació de conflicte i/o dificultat social. Aquesta, té un contracte firmat amb la Conselleria de Benestar Social per a poder realitzar intervencions socioeducatives en municipis on no es disposa de cap programa semblant. La principal finalitat de la Fundació Diagrama és promoure el desenvolupament de centres, programes i investigacions destinades a la prevenció, tractament i integració de tots aquells col·lectius que es troben en dificultat o risc social, amb especial incidència en la infantesa, família, joventut, dones i persones en situació de dependència. A l’actualitat, a Moncofa estan desenvolupant el programa “centres i programes de medi obert”. Es un programa educatiu per a l’execució de mesures judicials en medi obert.
Des de l’Ajuntament  se’ls està facilitant un despatx i el material necessari per a realitzar les entrevistes amb els menors. També s’està treballant amb coordinació amb l’educadora social per a realitzar treballs de coordinació.
D’altra banda, si es donés  el cas de que els joves hagueren de realitzar treballs en benefici de la comunitat, l’Ajuntament oferirà les possibles activitats a realitzar. El regidor de Serveis Socials, Josep Canós, ha dit que “aquest conveni ens facilitarà un recurs per a millorar la situació de molts joves. Des de la regidoria volem potenciar mesures enfocades a la prevenció abans de que el dany es produïsca, intentant que el joves tinguen una segona oportunitat a l’àmbit de la reinserció social”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada