Josep Canós: “Des del BLOC pensem que aquesta injustificable demora és una mostra tangible de la pèssima gestió económica que impera a l’ Ajuntament de Moncofa”.
La llei reguladora de les Bases del Règim Loal 7/1985, desenvolupada per la Llei 39/1988 Reguladora de les Hisendes Locals i reformada poteriorment per la Llei 2/2003 estableixen les premisses fonamentals en les quals s’ha de basar la normativa pressupostaria local i entre elles trobem el principi d’anulitat pressupostària , que ve a dir que el periode d’un any ajuda a l’harmonització de la gestió pressupostària amb altres activitats de caire econòmic i social que tenen lloc durant el mateix periode (cobraments, taxes, sessions parlamentaries,etc.). Així l’any fiscal comença a primers de gener i acaba el 31 de desembre. Malgrat existeixen circunstàncies excepcionals per les quals es pot prolongar un pressupost més enllà de l’any fiscal, la llei ho desaconsella totalment.
A Moncofa l’equip de govern s’ha passat aquest principi pel forro, i malgrat la necessitat d’aprovar el pressupost municipal amb rapidesa per poder agilitzar els pagaments al personal i proveïdors , no ha sigut fins al mes d’Abril que el Pressupost de Moncofa ha estat aprovat i no sabem encara amb quines condicions, amb quina quantitat del desglossament del deute i quin serà el total d’ingressos i despeses municipals perquè les autoritats minicipals ja s’encarreguen d’amagar aquesta informació de vital importancia per a la població.
Per al BLOC aquesta circunstància és greu, ja que ara el pressupost s’ha de publicar al BOP i començar un proces d’exposició pública. Així preveiem que le pressupost s’aprovarà definitivament (de no haver-hi reclamacions) en plena cmapanya electoral, la qual cosa és més que contraproduent. També és pot donar el cas de que siga un altre equip de govern o un govern provisional que aprove el pressupost davant possibles al·legacions, ja que aleshores l’aprovació és demora fins a 30 dies.
Amb aquesta tardana aprovació, l’equip de govern ha demostrat una ineficàcia manifesta alhora de fer front a un dels deures primordials de les autoritats municipals, que no és més que l’aprovació anual dels pressupostos municipals. La mala gestió del PSOE i del PP ens ha abocat a una pèssima gestió municipal alhora de repartir els recursos econòmics minicipals.
Aço es consecuencia de la democracia representativa, en la que una vegada elegits els gobernants fal el que volem. al blo c hi ha que lluitar per una democracia participativa.
ResponEliminaTOGUETHER WE STANT, DIVIDED WE FALL.
ENDAVANT BLOC.