dimecres, 4 de maig del 2011

ELS PRESSUPOSTOS DE MONCOFA NO ANTENEN AL PRINCIPI D ’ANULITAT.

Josep Canós: “Des del BLOC pensem que aquesta injustificable demora és una mostra tangible de la pèssima gestió económica que impera a l’ Ajuntament de Moncofa”.

La llei reguladora de les Bases del Règim Loal 7/1985, desenvolupada per la Llei 39/1988 Reguladora de les Hisendes Locals i reformada poteriorment per la Llei 2/2003 estableixen les premisses fonamentals en les quals s’ha de basar la normativa pressupostaria local i entre elles trobem el principi d’anulitat pressupostària , que ve a dir que el periode d’un any ajuda a l’harmonització de la gestió pressupostària amb altres activitats de caire econòmic i social que tenen lloc durant el mateix periode (cobraments, taxes, sessions parlamentaries,etc.). Així l’any fiscal comença a primers de gener i acaba el 31 de desembre. Malgrat existeixen circunstàncies excepcionals per les quals es pot prolongar un pressupost més enllà de l’any fiscal, la llei ho desaconsella totalment.

A Moncofa l’equip de govern s’ha passat aquest principi pel forro, i malgrat la necessitat d’aprovar el pressupost municipal amb rapidesa per poder agilitzar els pagaments al personal i proveïdors , no ha sigut fins al mes d’Abril que el Pressupost de Moncofa ha estat aprovat i no sabem encara amb quines condicions, amb quina quantitat del desglossament del deute i quin serà el total d’ingressos i despeses municipals perquè les autoritats minicipals ja s’encarreguen d’amagar aquesta informació de vital importancia per a la població.

Per al BLOC aquesta circunstància és greu, ja que ara el pressupost s’ha de publicar al BOP i començar un proces d’exposició pública. Així preveiem que le pressupost s’aprovarà definitivament (de no haver-hi reclamacions) en plena cmapanya electoral, la qual cosa és més que contraproduent. També és pot donar el cas de que siga un altre equip de govern o un govern provisional que aprove el pressupost davant possibles al·legacions, ja que aleshores l’aprovació és demora fins a 30 dies.

Amb aquesta tardana aprovació, l’equip de govern ha demostrat una ineficàcia manifesta alhora de fer front a un dels deures primordials de les autoritats municipals, que no és més que l’aprovació anual dels pressupostos municipals. La mala gestió del PSOE i del PP ens ha abocat a una pèssima gestió municipal alhora de repartir els recursos econòmics minicipals.

1 comentari:

  1. Aço es consecuencia de la democracia representativa, en la que una vegada elegits els gobernants fal el que volem. al blo c hi ha que lluitar per una democracia participativa.
    TOGUETHER WE STANT, DIVIDED WE FALL.
    ENDAVANT BLOC.

    ResponElimina